dilluns, 18 de juny del 2012

VISCA LA IMPROVITZACIÓ!

Que aquest govern no farà la piscina, és quelcom que ja ens imaginavem. Que tampoc cumplirà amb res del que va prometre, també ho sabiem, entre d'altres coses, perquè pràcticament no es van comprometre a res. Però, dels pocs compromisos adquirits, al menys en el programa electoral del PSC-PSOE, hi havia el d'habilitar l'antic CAP Palau com a futura Biblioteca municipal.
 
Nosaltres, durant la campanya, ja els vam advertir que aquell edifici no cumplia els requisits necessaris com per destinar-lo a una biblioteca. Ja feia molt de temps que treballavem en això amb la Diputació de Barcelona i sabiem perfectament que, per construir un equipament d'aquestes característiques calia partir de zero i s'havia de posar a disposició un terreny adequat per tal de poder disposar d'una biblioteca que pogués passar a formar part de la Xarxa de biblioteques municipals de la Diputació. Seria aquesta administració provincial la que es faria càrrec de la seva construcció, posada en marxa i funcionament posterior. Els terrenys hi eren, (just al costat de l'actual pista de petanca), i només calia iniciar els tràmits; tal i com així ho reflectia el programa electoral de CiU.
 
Quan es van adonar que teniem raó, van tenir la idea de posar la pretesa biblioteca a la masia restaurada per l'anterior govern, de can Falguera. I, en aquell moment, coincidint amb una entrevista realitzada al regidor Miquel Truyols a Ràdio Palau, aquest ja va manifestar que aquell edifici tampoc cumplia amb els requisits necessaris per a l'esmentat fi.
 
Quan no hi ha hagut més remei que reconèixer que la seva nova idea tampoc podia prosperar, l'actual govern ja ha decidit, sense més, que no construïrà cap nova biblioteca durant aquesta legislatura, i que amb la que hi ha, ja és suficient.
 
Finalment, després que l'antic CAP hagi patit multitud d'actes vandàlics de tota mena durant els darrers mesos, han decidit executar quatre obres per destinar-lo al que anomenaran: Hotel d'Entitats. Allà hi podran anar les entitats a reunir-se i fer alguna activitat, suposo que per complementar a can Cortès, i així es lliuraran de més compromisos durant els tres anys que resten de legislatura.
 
Potser s'ho podrien haver plantejat per a can Falguera, o per a la torre de can Folch, etc. Però, el més fàcil era l'antic CAP.
 
És important que se sàpiga que les intencions expressades per Convergència i Unió eren deixar de pagar importants quantitats de diners en concepte de lloguer de l'edifici ocupat per als serveis tècnics d'Urbanisme, Medi Ambient, Recursos Humans, etc, que es troben al carrer Barcelona, i traslladar-los en la seva totalitat a l'antic CAP, rebaixant la despesa del consistori en arrendaments del tot innecessaris, sobretot, si es disposa d'uns espais adients.
 
Però, en tot cas, el que s'ha posat de manifest és la gran improvització practicada per l'actual govern ja que, com podeu comprovar, cada dia ens en surt amb alguna de nova com aquell qui juga a la loteria i si toca, toca!