dimecres, 26 de novembre del 2014

A PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS, TAMBÉ ENS AUTOINCULPEM!

Al ple de novembre que s'ha de celebrar demà dijous a partir de les set de la tarda, Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya hi presentem una moció en resposta a la querella criminal que l'estat espanyol a través del seu Fiscal General, ha interposat contra el President de la Generalitat, la Vicepresidenta i la Consellera d'Ensenyament, per uns quants delictes. Nosaltres, com a regidors/es que vam participar activament en la jornada del 9N, també ens volem declarar culpables dels mateixos delictes que, en definitiva, consisteixen en donar veu al poble perquè pugui decidir lliure i democràticament el futur de Catalunya.
 
La moció en qüestió, la reprodueixo seguidament:

 

MOCIÓ DE DECLARACIÓ DE RESPONSABILITAT PEL 9N, QUE PRESENTEN ELS GRUPS MUNICIPALS DE CONVERGÈNCIA I UNIÓ I ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA

 

 

Els dies previs a la celebració de la jornada del 9N, organitzacions d'ultradreta van interposar querelles contra el president de la Generalitat, la Mesa del Parlament i alguns membres del govern.

 

Igualment, el Fiscal General de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, en diverses declaracions va manifestar la intenció d'interposar una querella contra el president de la Generalitat i alguns membres del Govern de la Generalitat si no s'aturava l'organització del 9N, tot i que, finalment, no la va interposar.

 

Passat el 9N i en la mateixa línia, el Fiscal General ha pressionat la Fiscalia de Catalunya perquè interposés una querella.

 

Enmig de tot això, la presidenta del PP a Catalunya, en unes declaracions difoses pels mitjans de comunicació, va donar a entendre que la fiscalia actuava al seu dictat, cosa que posa en entredit la necessària i obligada separació de poders en un estat de dret.

 

A tot això, en una reunió celebrada el 18 de novembre els Fiscals de Catalunya van decidir, per unanimitat, no interposar aquesta querella atès que entenia que no es donaven les raons jurídiques que ho motivessin.

 

Lluny de renunciar a les seves pretensions, el Fiscal General va reunir la Junta de Fiscals de Sala, òrgan consultiu de la Fiscalia, per a justificar la seva decisió, i acabar interposant una querella contra el president Mas, la vicepresidenta Ortega i la consellera Rigau per la presumpta comissió de delictes de desobediència, prevaricació, malversació i usurpació de funcions.

 

És evident que ens trobem davant d'una clara persecució política per part del Govern de l'Estat, a través del seu braç executor, en aquest cas la Fiscalia, en una clara instrumentalització de l'estat de Dret, al marge de qualsevol raó jurídica.

 

La jornada de participació del dia 9N organitzada pel Govern de la Generalitat, va ser possible gràcies als més de 40.000 voluntaris que van destinar unes hores del seu temps a implicar-s'hi, i per tant l'èxit es deu a la ciutadania, que com en anteriors ocasions s'ha mobilitzat en favor de les llibertats del país.

 

També va ser possible gràcies a la col•laboració d'alcaldes i regidors que van destinar també aquestes hores, i amb la seva complicitat es va poder disposar d'infraestructures tècniques que fessin possible la jornada de participació del dia 9N

 

La querella contra el President Mas, la Vicepresidenta Ortega i la Consellera Rigau, és una querella representativa, ja que davant la impossibilitat, i la irracionalitat, de presentar una querella contra tots els voluntaris, la Fiscalia General es dirigeix contra membres del Govern. A la vista dels fets doncs, i per aclarir qui són els autèntics responsables de la celebració de la jornada, cal que aquests siguin coneguts a través de la seva declaració en seu judicial.

 

Per tot l'anteriorment exposat, els grups municipals de CiU i ERC, proposen al Ple l'adopció dels següents

 

ACORDS

 

Primer.- Que els regidors que votem a favor de la present moció vam participar activament en la celebració de la jornada del 9N, i per tant assumim totes les responsabilitats que se'n puguin derivar i admetem ser coautors de les accions que s'imputin al President de la Generalitat i altres membres del Govern derivades de l'organització i execució del citat procés democràtic.

 

Segon.- Comunicar aquest acord a la Fiscalia de Catalunya als efectes corresponents, i al Govern de la Generalitat de Catalunya.

 

 




This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com