dilluns, 17 de novembre del 2014

HA MORT JOSEP MARIA BACHS. L'HOME QUE ENS VA FER FAMOSOS COM A PALAU DE PLEGAMANS!

No fa gaire, us parlava d'ell en un dels meus apunts, amb motiu del vintè aniversari dels Geganters de Palau. Però, és que en Josep Maria Bachs, encara que no ho sembli, ha significat, i encara ho significa, molt per al nostre poble.
 
Durant uns quants anys de la dècada dels vuitanta, va ser qui presentava, dirigia i editava el programa de TV3 Filiprim. I durant tots aquests anys, no hi va haver ni un sol dia que no sortís el nostre poble d'una manera o altra. Sempre hi era present. Potser direu que sí, però que aquell esment constant a Palau de Plegamans (que no Palau-solità i Plegamans) es feia amb un to irònic com aquell qui parlava de Lepe. Mai el fet d'esmentar el nostre poble va comportar que es desmereixés de cap manera. Potser el va triar perquè feia gràcia un nom certament peculiar. La veritat però, va ser que el fet de parlar cada dia del nostre poble, va fer que, encara avui, quan et trobes lluny de la vila i expliques la teva procedència, s'escapi algun somriure sorneguer i et diguin allò de "Ah sí, el poble del Filiprim"!
 
Va ser tal el gran renom que la presència del poble va tenir en aquell programa, que, fins i tot, el mateix Josep Maria Bachs hi va fer l'emissió en directe de les campanades del cap d'any d'entrada al 1990, amb un enorme ressò mediàtic.
 
Uns mesos abans, durant la Fira Palau al setembre de 1989, en Josep Maria Bachs va venir per tal d'apadrinar els gegants acabats d'adquirir pels nostres comerciants, quan el meu propi pare n'era el president, i es va celebrar davant mateix del pabelló un gran acte festiu de bateig i apadrinament dels gegants del poble amb el dimoni de la Pedra Llarga i la masovera de can Cortès.
 
Fou també en aquells mesos quan l'Ajuntament, amb l'Alcalde Joan Payola al capdavant, va aprovar posar el nom de Filiprim a un dels carrers de la població com a reconeixement a la gran promoció que en Josep Maria Bachs, a través del seu programa de TV3 havia donat a la vila.
 
És per tot això, que em ve de gust recordar la seva figura,la seva gran trajectòria personal, humana i professional; i és ara quan cal agraïr tot el que va fer per donar a conèixer el que avui es coneix com a Palau-solità i Plegamans!
 
En el seu dia, tocarà plantejar-nos la necessitat de posar el seu nom també, a algun espai destacat del nostre poble.
 



This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.