dimecres, 12 de novembre del 2014

LA PASSIVITAT DE L'AJUNTAMENT AMB EL 9 N

Ja ho hem vingut denunciant de forma reiterada. Però, la realitat és la que és. L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, amb la seva alcaldessa al capdavant, no ha tingut cap mena d'interès en la Consulta, Jornada de Participació, o com se li hagi volgut anomenar, del 9 de novembre. Així ho vam advertir durant la passada primavera quan, després de demanar i demanar en multitud d'ocasions si l'alcaldessa havia rebut la carta que la Vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, havia enviat a tots els alcaldes i alcaldesses de Catalunya, al final, després de tanta insistència per part nostra, va fer veure en un ple que havia trobat la carta en qüestió en un calaix del seu despatx i que en pocs dies ens donaria trasllat de la seva resposta. I si repasseu el que vaig escriure al respecte, observareu el menyspreu emprat en el to de la carta de resposta, dient allò de que si es complia amb la llei l'Ajuntament sí que hi col·laboraria, però que recordés que la Generalitat tenia un gran deute amb l'Ajuntament que calia que hi fés front, i que abans de tanta "pèrdua de temps amb la Consulta", que es treballés més per la recuperació de drets perduts amb les retallades.
 
Recordareu també com, des de l'Ajuntament no es va atendre cap dels requeriments efectuats, també des de Governació, pel que fa a la possibilitat de cedir locals municipals per la Consulta i sobre la designació d'un Coordinador/a de la mateixa pel 9 N, en base a la llei de consultes i el decret de convocatòria perquè havien estat suspesos pel tribunal polític constitucional.
 
A partir d'aquí, sort dels prop de seixanta voluntaris del nostre poble, amb el director de l'Institut Ramon Cases i Carbó i cinc mestres més del centre al capdavant, que, aprofitant que la Generalitat és propietària de l'esmentat equipament, es va poder tirar endavant amb la Consulta amb l'èxit de participació que tots coneixeu. Per tant, malgrat els entrebancs de tota mena que per part d'Alcaldia s'hi han posat, la jornada participativa celebrada el passat diumenge perquè els ciutadans ens pronunciessim sobre si voliem o no que Catalunya esdevingui un estat independent, ha sigut tot un èxit d'organització i participació.
 
Entenc que l'Alcaldessa hagués preferit que tot plegat s'hagués convertit en un càos, en que poca gent hi hagués anat. Però, com sempre, aquest poble no falla, està a la mitjana del que passa a nivell de Catalunya, i van ser 5145 persones les que van anar a votar amb els resultats que ja coneixeu. Diuen, fins i tot, que la pròpia Alcaldessa va anar a votar. Els que hi eren es preguntàven la raó per la qual la Sra. Padrós va anar a votar a l'Institut del nostre poble, quan en realitat no hi viu. Suposem que en el DNI hi consta la seva, ja força antiga, residència a Palau, i per això va poder fer acte de presència.
 
Amb tot, l'actitud obstruccionista del Govern municipal s'ha fet evident al no fer absolutament res per facilitar les coses per la Consulta. Per no fer, ni tant sols ha ofert informació per cap mitjà, a excepció, és clar, de l'emissora de Ràdio Palau que, amb grans professionals al seu càrrec sí que durant la setmana passada va anar informant del què i el com de la jornada de diumenge, i també fou l'única que va penjar les dades de participació i resultats a la seva pàgina web el mateix diumenge a la nit. La web municipal, en canvi, no va donar cap informació fins el dilluns a la tarda, quan la gent ja s'havia espabilat pels seus mitjans per conèixer els resultats de la votació sobre la independència. Quan tots els municipis del nostre entorn van penjar informació en els diferents equipaments municipals sobre on es faria la Consulta i el que els ciutadans necessitaven per votar, quan es facilitaven mitjans de tota mena perquè la gent hi acudís, etc, aquí silenci absolut a veure si això fracassava.
 
No només no ha fracassat sino que va ser tot un èxit de participació i de civisme. Al final, l'ANC va poder recollir més de 3770 signatures per la denúncia internacional contra l'estat espanyol per la seva actitud antidemocràtica amb la Consulta catalana.
 
Cal que, qui ha actuat amb tanta desídia i despreci contra quelcom tant important, negant durant mesos i mesos la seva gran trascendència, s'adoni que el volum de participants en la Consulta de diumenge és tres vegades el nombre de ciutadans que van votar a la Sra. Padrós per fer-la Alcaldessa. Només si es pot aturar a pensar-hi un moment, es podrà adonar de si era o no important la seva actitud davant d'aquest esdeveniment, i si la ciutadania ho podrà arribar a tenir en compte!
 



This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.