dilluns, 3 de novembre del 2014

NI CASTANYADA NI HALLOWEEN. AQUÍ, VANDALISME DESCONTROLAT!

Diria que, veient com evoluciona tot plegat en els darrers esdeveniments festius al nostre poble, hauriem de començar a pensar en fer-hi alguna cosa. Veient com els nostres joves, (i quan parlo de joves vull dir adolescents), evolucionen durant les nits de festa, la Festa Major al llarg de la fosca Ronda Verda, la nit de Fira Palau Flaixback i d'altres, caldria fer-se algun plantejament seriós, tenint en compte que disposem d'eines legals com l'Ordenança de Civisme que, entre altres coses, regula la possibilitat de pagar multes o sancions mitjançant compensacions amb treballs per a la comunitat.
 
El passat divendres, nit del dia de Tots Sants, el vandalisme descontrolat es va tornar a apoderar dels carrers del centre del poble. Grups d'adolescents degudament proveïts, o millor dit, armats amb bosses plenes d'ous, van arribar a atemorir gran quantitat de persones que, en mig de llurs celebracions familiars, observaven com els ous anaven impactant contra els vidres de les finestres de casa seva, les façanes, les voreres, etc. És cert que, en els darrers anys, cada vegada s'observa un increment en aquestes pràctiques incíviques, però diria que està començant a arribar a límits del tot alarmants i injustificats.
 
Si ens mirem quin dispositiu s'havia disenyat des de l'Ajuntament pel que fa a la seguretat en una nit així, observarem com es va afrontar com qualsevol altra nit. Com si res no hagués de passar. Una persona atenent al telèfon a Prefectura, i una sola patrulla per atendre les moltes trucades que els anaven arribant d'aquí i d'allà per denunciar el vandalisme del llençament indiscriminat d'ous. Els "pobres" agents, dit sigui amb tot el respecte i admiració possibles, acudien al lloc, atenien al veí que els havia trucat, feien una exploració pels voltants del lloc per si hi veien algun jove amb la seva bossa d'ous, i poca cosa més podien fer. I és que, resulta evident que, davant la proximitat d'un cotxe patrulla, cap dels malfactors es mantindrà proper.
 
Sense agents al carrer, sense el vehicle no logotipat que tant, els actuals governants, es van encarregar de desprestigiar, deixar ben identificat i practicar tota mena de manipulacions, poc dispositiu es pot preparar per actuar en situacions així. I tant que ens havia servit per detectar a persones incíviques en nits com les de Sant Joan, Festa Major, Cap d'any..., o en el mal us del llençament d'escombraries on no toca, etc.
 
Però, ara tenim el que tenim. I no és tant una qüestió de seguretat, que també. És quelcom que fa referència a l'educació dels nostres joves,a fer més presència al carrer d'efectius de seguretat. En lloc d'anar desfent i ja no tenir ni vehicle no logotipat, ni unitats policials, ni vehicle totterreny, el que cal és actuar d'una forma preventiva i amb la deguda antel·lació davant situacions que tots sabem sobradament com acabaran.
 
Treballem tots en els àmbits que corresponguin per acabar amb "botellons d'adolescents" i comes etílics innecessaris, vandalismes descontrolats i inexistència de cap mena d'ordre. Al final, tothom veurà que hi ha carta blanca i s'ens anirà de les mans!
 



This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.