dimecres, 5 de novembre del 2014

LA DIGNITAT ÉS UNA FORÇA PODEROSA

   Aquest és el Manifest llegit ahir a la Sala Polivalent de Palau-solità i Plegamans, en l'acte central de la campanya Ara És l'Hora, amb el prestigiós economista Miquel Puig, consensuat entre CiU, ERC i l'ANC:
  

La dignitat és una força poderosa

 

El diumenge 9 de novembre pot passar, i de fet passarà, una cosa meravellosa: la gent anirà a votar en pau i amb paciència.

 

En pau, perquè el nostre moviment, la nostra revolució, la fa la gent, amb alegria, amb gran civisme, i sense anar contra ningú.

Amb paciència, perquè potser haurem de suportar amb un somriure algun exabrupte, però sobretot perquè hi haurà grans cues de gent esperançada que creu en la democràcia, i voldrà dipositar el seu vot en una urna, encara que els ho prohibeixin una i mil vegades.

 

Aquesta voluntat tenaç per practicar la democràcia ha estat demostrada moltes vegades, a les manifestacions, a la via catalana de 400 quilometres, i a la "V" d'enguany. I ho tornarem a demostrar als ulls de tot el món el diumenge vinent!!

 

El 9 de novembre de 1989, ara fa 25 anys, va caure físicament i ideològica el mur de Berlín! Ara nosaltres també farem història fent caure el mur mental que ens tenalla a una Espanya intransigent, arrogant, i poc democràtica. Segarem les cadenes, tal com diu el nostre himne nacional, anant a participar junts, anant a votar. Ja que les autoritats espanyoles no ho volen i ho impugnen tot, fins la llibertat d'expressió, nosaltres a la nostra, demostrant un cop més a tot el món que ho vulgui veure que ja som majors d'edat i volem decidir el nostre futur.

 

I després, tot seguit, segarem també les cadenes de la corrupció instal·lada a casa nostra, i ningú no ens podrà aturar en aquesta marxa cap a la construcció d'un país nou, lliure, amb lleis i constitucions democràtiques i igualitàries, socialment parlant.

 

Avui el govern central i el tribunal constitucional, afí als que manen, ens han tornat a impugnar les votacions del 9N. Diuen que ho consideren un "frau de llei" quan el mateix govern de l'estat no ha respectat mai les competències de l'estatut vigent. Estatut votat legalment pels catalans, però tornat a retallar a posteriori pel mateix tribunal constitucional que ara ens torna a tenallar, que no ens permet votar... on és el frau de llei ?

Quan el govern d'Espanya diu que aquest procés participatiu o la consulta no tenen garanties democràtiques, demostren un gran menyspreu pels ciutadans i una gran dosi de cinisme, perquè ells han fet tot el possible i més perquè no en tingui.

 

Totes aquestes prohibicions només poden tenir una resposta: la dignitat.

 

El moviment cívic i democràtic de la societat catalanes anant a votar.

 

Perquè el que els molesta és la pregunta, no les garanties democràtiques.

 

Així doncs, nosaltres el diumenge a votar!

 

Tornem a estar mobilitzats pel país, perquè com més gran és el menyspreu més gran ha de ser la dignitat!

 

Nosaltres no podem fallar, el dia 9 a Votar!

 




This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.