diumenge, 9 de novembre del 2014

JA HEM VOTAT. I GUANYAT!

Efectivament, hem votat. Tot s'ha desenvolupat amb total normalitat, amb esprit democràtic, reivindicatiu, participatiu, alegre, però amb fermesa i amb la certesa que ja som on voliem. Ja som a l'inici de la fase final per la consecució de la independència de Catalunya.
 
A Palau-solità i Plegamans, com sempre ha estat un clar reflex del que ha passat a la mitjana del país. Ha anat a votar un total de 5145 persones. El Sí sí s'ha imposat amb contundència amb un total de 3992 vots. Pel Si No s'hi ha decantat un total de 633 palauencs i plegamanins. Hi ha qui ha optat per votar un sí a la primera de les preguntes i deixar en blanc la segona. Ho han fet 54 persones. Pel no, en canvi, s'hi han expressat 265 votants. Els vots en blanc han sumat 28. I, allò que s'en podria considerar com a vot nul, però que s'han anomenat com a Altres, han sumat 173 vots.
 
D'entrada, el primer que cal valorar, per damunt de tot, és el gran esforç del Govern de Catalunya pel que suposa de tenir tot un estat espanyol en contra, amb totes les seves institucions i tribunals, amb una clara manifestació de les seves actituds profundament antidemocràtiques. I en aquest sentit, també cal valorar les més de 2500 signatures recollides per l'ANC de Palau-solità i Plegamans, en la denúncia internacional davant Nacions Unides, la Unió Europea, Comissió Europea, Consell Europeu, etc, expressant la disconformitat de tot un poble en les prohibicions per poder exercir un dret tan natural com és el de decidir lliurement el nostre futur com a país.
 
Però, resulta també de gran transcendència observar com la participació, en aquestes condicions tan adverses, ha superat de llarg la que es va produir en el Referèndum de l'Estatut d'Autonomia l'any 2006, com la de les eleccions europees de la passada primavera o, fins i tot, diria que la participació assolida en les últimes eleccions municipals pel nostre Ajuntament.
 
Aquestes doncs són les dades, i ara és quan, per una banda, caldrà valorar-les amb calma i detall, i per una altra, també és quan definitivament comença la fase final per la consecució de la independència política de Catalunya!



Este mensaje no contiene virus ni malware porque la protección de avast! Antivirus está activa.