dimarts, 2 de juny del 2009

APOTEÒSIC!!!




El Mercat Medieval tanca l’edició d’enguany amb rècord d’assistència

Any rere any, el Mercat Medieval de Palau-solità i Plegamans demostra la seva consolidació i l’interès que desperta entre els palauencs i palauenques i entre els visitants d’altres municipis i comarques. En total, es calcula que més de 30.000 persones van passejar-se pel Mercat Medieval i presenciar les seves actuacions al llarg dels tres dies en què ha tingut lloc (del 30 de maig a l’1 de juny).

Cal tenir present que en l’edició d’aquest any el municipi ha instaurat la segona festa local en la jornada de la segona pasqua, que ha coincidit amb el dilluns 1 de juny. Sens dubte, això ha facilitat que l’últim dia de Mercat Medieval gaudís també d’una molt bona afluència, amb un protagonisme especial per part de nens i joves, que van aprofitar al màxim els espectacles i activitats pensats per a ells, tot transportant les seves aventures a la mística època medieval.

Tal i com s’esperava, la màxima afluència de visitants al Mercat Medieval es va donar durant la tarda i vespre del dissabte 30 de maig i del diumenge 31 de maig. Mercè Pla, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, atribueix el gran èxit d’aquesta edició a “la gran implicació de la societat palauenca, tant els comerciants, com les associacions i entitats cíviques i tota la ciutadania en general en aquesta edició del Mercat Medieval”. En aquest sentit, Mercè Pla ha afegit que “la societat civil s’ha involucrat en múltiples aspectes, des de la ideació i organització de múltiples actes fins a la participació en els mateixos”.

Per exemple, la iniciativa popular va ser la responsable que s’organitzés el Sopar Medieval, una altra de les novetats d’enguany. La cita va ser tot un èxit, ja que va aplegar uns 130 comensals que no van dubtar en disfressar-se amb vestits de l’època. Aquesta predisposició dels participants a viatjar a través del temps, junt amb un menú suculent, propi de l’època, i combinat amb actuacions diverses, van fer possible que el Sopar Medieval s’estrenés com a l’acte social en què molts palauencs van constatar que el seu poble i els seus veïns havien retrocedit un bon nombre de centúries. Una regressió que alhora esdevé un fort impuls cap al futur quant al reforç del teixit comercial i de la malla social palauenca.

I és que David Zambrana, regidor de Comerç, Indústria i Turisme del consistori paluenc, conclou que “l’edició del Mercat Medieval d’aquest any ha superat totes les expectatives, especialment pel que fa als resultats dels comerciants, ja que estan molt satisfets de les vendes que han realitzat durant aquests tres dies”.

El castell de focs celebrat el vespre del dilluns, que es va acompanyar d’un espectacle d’il·lusió i fantasia, va tancar el Mercat Medieval 2009. Ara comença la feina per organitzar la propera edició, quan els carrers de Palau-solità i Plegamans tornaran a retrocedir en el temps, a engalanar-se i a farcir-se de parades decorades com a comerços medievals, a omplir-se de gent, d’espectacles i actuacions per tornar a viure una de les èpoques més fascinants de la història europea.