dilluns, 8 de juny del 2009

NO TINC PARAULES PER AGRAÏR LA GRAN TASCA QUE ES FA DES DE LA POLICIA LOCAL EN MATÈRIA D'EDUCACIÓ VIÀRIA


Més de 2.500 nens i nenes participen a la festa de Fi de Curs d’Educació Viària

El passat divendres 5 de juny, la Unitat de Mobilitat Segura de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans va organitzar la festa de final del Curs d’Educació Viària. Més de 2.500 nens i nenes de les escoles de Palau van participar dels jocs inflables, llits elàstics, passejos en les motocicletes de la Policia Local i activitats diverses.

L’objectiu de la festa era celebrar que els alumnes de les escoles de Palau han après més coses per ser bons vianants, ciclistes i conductors responsables, “per moure’s lliurement i amb seguretat sense que prenguin mal ni causin danys a cap altra persona”, tal i com va destacar l’Alcaldessa de la Vila, Mercè Pla.

Un dels moments més esperats de la festa va esdevenir amb el lliurament de premis als alumnes de sisè de primària. El concurs havia consistit en dibuixar el cotxe del futur. Així, a banda de valorar la creativitat a nivell visual es va prioritzar l’originalitat a nivell conceptual, premiant als que consideraven que els cotxes del futur havien de funcionar amb energies renovables. Pel que fa al primer premi, Maria Adrián Cano i Maria Calpe de l’escola Folch i Torres van rebre una bicicleta de regal. Cristina Hidalgo també del Folch i Torres va ser premiada amb un equip de música com a compensació per haver aconseguit el segon premi. Finalment, el tercer premi va recaure a Júlia Ventura, de l’escola la Marinada i a Naomi Mora del CEIP Palau. Totes dues van aconseguir un reproductor de música MP3.

El curs d’Educació Viària és fruit de la col·laboració que existeix entre els centres educatius del municipi i la Unitat de Mobilitat Segura (UMS) de la Policia Local, que aporta agents per a què facin de monitors. Aquesta feina ha col·locat el nostre municipi com a exemple a seguir en Educació Viària. El regidor de Governació, Jaume Oliveras, va voler reconèixer la gran feina del Caporal de la UMS, Rafael Reina, “no sols per la seva dedicació envers l’Eduació Viària, sinó també per implicar-se fins al punt d’organitzar aquest final de curs”.

La festa organitzada per la Policia Local va comptar amb la presència i col·laboració de Bombers de Catalunya, SEM, Protecció Civil, Creu Roja, Mossos d’Esquadra Trànsit, el RACC i HONDA entre d’altres.