dimecres, 17 de juny del 2009

PENSANT SEMPRE EN LES PERSONES I LA SEVA MILLOR MOBILITAT EN UN MUNICIPI GRAN I DISPERS


Reunió participativa amb els comerciants sobre la nova línia de bus urbà

El passat dimarts 15 de juny va tenir lloc la trobada amb comerciants de la vila per tal de presentar el projecte de la nova línia de bus urbà i recollir opinions al respecte. Aquesta reunió s’emmarca dins el procés participatiu que va engegar l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans per tal d’adequar la nova línia de transport urbà a les necessitats de veïns, comerciants i entitats.

La sessió amb els comerciants va comptar amb la presència del regidor de Transport, el Josep M. Serraviñals, que va exposar el contingut del projecte i va avançar algunes noves informacions d’interès en relació als horaris que tindrà aquesta línia d’autobús exclusivament urbana.

Posteriorment, es va procedir a un debat sobre el recorregut establert provisionalment i sobre la ubicació de les parades. En aquest últim sentit, els assistents van fer un seguit d’aportacions que seran tingudes en compte en la confecció final del projecte.

Amb la finalitat de donar a conèixer aquest projecte de transport urbà s’ha posat en marxa un espai web (www.palautransport.com) on s’hi pot trobar tota la informació relacionada; a més, el lloc web proposa respondre una enquesta virtual de valoració del projecte i on es poden plantejar, fins i tot, nous punts de parades del nou bus urbà.

Recordem que aquesta nova línia d’autobús serà la primera que farà un recorregut estrictament urbà a Palau-solità i Plegamans, sense sortir dels límits del municipi. L’objectiu és que circumval·li el centre, fent-hi incursions allà on es concentren equipaments i comerços, però desviant-se als barris que actualment estan mancats de transport públic per trobar-se allunyats dels itineraris que fan les línies d’autobús interurbanes que passen pel municipi i que el connecten a ciutats com Barcelona o Sabadell. La previsió de l’Ajuntament és que la nova línia urbana d’autobús comenci a funcionar durant la propera tardor.