dimarts, 9 de juny del 2009

MILLOREM LA COMUNICACIÓ AMB ELS CIUTADANS

És posa en marxa una nova pàgina web adaptada a les noves necessitats dels usuaris

La regidoria de comunicació de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha posat en marxa una nova pàgina web municipal www.palauplegamans.cat en fase de proves. Un disseny atractiu, més continguts i noves aplicacions són els eixos bàsics del nou portal de comunicació municipal.

Una de les principals novetats que incorpora el nou portal de comunicació és la possibilitat d’incorporar arxius multimèdia. “A partir d’ara, aquelles persones que es connectin a la pàgina web, podran veure videos i també escoltar arxius sonors” explicava el regidor de comunicació Jaume Oliveras. Aplicacions que permeten que el nou portal s’adapti a les noves tendències comunicatives.

Pel que fa a la informació, el nou portal web incorpora una documentació acurada referent al municipi de Palau-solità i Plegamans. Es converteix d’aquesta manera en un espai on el ciutadà hi pot trobar tota la informació que fa referència al seu poble i Ajuntament. En aquest sentit, la nova eina segueix la filosofia de ser un canal de comunicació directe amb el ciutadà. Es reforça el servei d’Atenció al ciutadà l’E-Tram amb més recursos per facilitar els tràmits al ciutadà.

La portada del nou web ha estat dissenyada per ser més accessible. Es prioritza la imatge per sobre del text, buscant una millor interacció visual. A banda d’incorporar les noticies més destacades i un arxiu multimèdia, la portada de la pàgina web també compta amb un calendari d’agenda. El ciutadà ho tindrà més fàcil per buscar un acte en un dia concret.

A banda de les principals novetats tecnològiques, el nou portal també ofereix la possibilitat d’interactuar amb les plataformes 2.0. Qui hi desitgi, podrà penjar les noticies de l’Ajuntament a la xarxa social Facebook. “Creiem que és molt important que el nou portal s’adapti a les noves demandes d’internet” explicava Oliveras. A banda, també es pot enviar la noticia a un amic, convertir-la en pdf, imprimir-la o subscriure’s al butlletí de noticies.

El nou portal de comunicació ha estat dissenyat per ser el màxim d’accessible possible per a tots els ciutadans que tinguin algun tipus de discapacitat.

www.palautransport.com

Paral·lelament a la posada en marxa del web municipal, el projecte de nova línia de bus urbà ja té pàgina web. Des de fa algunes setmanes, els veïns i veïnes de Palau que desitgin conèixer amb detall el projecte que l’Ajuntament té la voluntat de tirar endavant poden adreçar-se al portal www.palautransport.com. El nou web posa a disposició de l’usuari tota mena d’informació relativa al futur servei, a més de fer un seguiment exhaustiu del procés participatiu que l’equip de govern ha posat en marxa a fi d’estudiar l’adequació del projecte a les necessitats de la població del municipi, un procés que a hores d’ara ja ha recollit les opinions dels veïns de les zones de pas del nou bus.

A www.palautransport.com s’hi poden trobar, entre altres coses, els horaris provisionals de la nova línia, el recorregut proposat, les parades previstes, un calendari del procés participatiu, notícies relacionades amb el projecte, etc. Així mateix, el web té la voluntat d’erigir-se en punt de debat i de captació de demandes de palauencs i palauenques en relació a la mobilitat i el transport, tot oferint-los la possibilitat de plasmar de forma oberta les seves opinions, inquietuds i propostes. En aquest sentit, l’espai incorpora una enquesta de caràcter virtual que té per objectiu conèixer en profunditat el grau d’adequació del projecte de nova línia a les necessitats quotidianes en matèria de transport públic dels veïns i veïnes de la vila.

El bus urbà projectat per la Regidoria de Transport s’afegirà a les línies d’abast interurbà actualment operatives a Palau, les quals uneixen la vila amb altres poblacions i, al mateix temps, exerceixen d’enllaç entre diversos punts d’interès del propi municipi. L’objectiu final de l’Ajuntament és conformar una xarxa de transport públic integral capaç d’absorbir les demandes en matèria de mobilitat del major nombre possible de palauencs i palauenques, tot posant fi a la manca de mitjans de transport que fins ara patien els veïns i veïnes de determinades zones del poble.