divendres, 26 de juny del 2009

QUAN NO HI HA NI RAONS NI ARGUMENTS

Ahir durant la celebració del ple municipal corresponent al mes de juny, es va aprovar amb els vots favorables dels grups que conformen l'equip de govern, la tant comentada i no menys necessària Ordenança de Civisme de Palau-solità i Plegamans. I en aquest sentit, cal recordar la perentòria necessitat de disposar d'un instrument normatiu a nivell local com aquest ja que l'ordenança de convivència ciutadana fins ara vigent no només estava mancada de regulació sobre moltes matèries que es donen en l'actualitat, sino que datant la seva aprovació del dia 1 de febrer de 1988 i amb modificacions només relatives a la tinença d'animals i regulació d'horaris comercials, fèia evident que aquest municipi no podia seguir acudint a la legislació superior per no disposar d'ordenació pròpia en moltes matèries que es donen avui dia.

Les novetats, com ja he comentat en d'altres ocasions, són bàsicament que disposem per primera vegada d'una carta de drets i deures dels ciutadans, i a banda de la regulació del comportament del ciutadà en els espais públics fomentant el respecte pels altres, els seus col·lectius i entitats i les seves institucions, també introdueix un altre element molt novedós com és la possibilitat que el ciutadà sancionat administrativament per una infracció lleu pugui optar per acollir-se a realitzar una prestació ssubstitutiva de la mateixa fent tasques en favor de la comunitat a determinar en el futur en funció de les necessitats i circumpstàncies del municipi i de les entitats col·laboradores que vulguin participar del nou sistema.

Dit això, cal remarcar la meva satisfacció perque, un cop més, he aconseguit portar al ple municipal una altra norma capdalt per al nostre poble amb el consens de tots els grups del consistori, després de pràcticament sis mesos de negociacions i reunions celebrades a l'efecte. Però, amb tot, el vot dels grups Socialista i d'ICV-EUiA van votari en contra al·legant simples qüestions de forma. Bé, això és el que m'esperava, però un cop consensuada la norma entre tots, va resultar que per part de la representant d'ICV es va expressar el seu rebuig al text, fou criticat de dalt a baix, fou considerat inútil per als ciutadans del nostre poble i la seva convivència i civisme, i després d'acordat un text, de cop i volta no s'el considera vàlid sense argument de cap mena, falsejant la realitat dels fets i les negociacions intentant amparar-se en la seva oposició visceral en base a un escrit publicat en aquest blog en el que es formulava una valoració crítica dels resultats electorals dels passats comicis europeus. És a dir, que en lloc de dir la veritat, que podria ser que es condicionava l'aprovació d'aquesta ordenança a la també aprovació d'un reglament de participació ciutadana en el que ja he estat treballant, em surt amb arguments tals: com que en aquest blog insulto a no sé qui o que l'ordenança no regula no sé quins aspectes, que demostren que ni tant sols ha efectuat una lectura ràpida del text proposat.

Crec en la negociació, en el diàleg, en el debat polític sà, en la crítica constructiva, i crec si cal en el desacord visceral; però no crec en la mentida, la falàcia, la tergiversació dels fets sense més, amb lúnic objectiu d'embrutar la tasca política que tant costa en temps com els que correm. Després es lamenten de l'abstenció, i és així com es fomenta!!

Aquest és un blog que, a banda d'expressar opinions polítiques i personals, serveix sobre tot per explicar el que s'està treballant en el dia a dia des de la meva regidoria, tant de governació com de Comunicació. I el que no vull, és que sigui un lloc on el ciutadà hi cerqui per pura morbositat, articles que puguin provocar confrontació de cap mena. M'afirmo i ratifico en el contingut d'aquell escrit, i com que mai la meva voluntat ha estat la d'insultar ni ferir la sensibilitat de ningú, tal com em vaig comprometre durant el ple, he procedit a eliminar-lo i demano novament disculpes a qui s'hagi pogut sentir insultat, que en cap cas pot ser cap ciutadà del poble al tractar-se d'una opinió relativa a uns resultats electorals d'uns comicis europeus.

quan no hi ha arguments, no hi ha raó, capacitat de diàleg i d'entesa, s'entra en un terreny perillós que només porta al descrèdit de la política i la desmotivació dels pocs que encara hi creiem fermament.