divendres, 12 de juny del 2009

ELS VOLUNTARIS DE PROTECCIÓ CIVIL


En un món on sembla que tot ho dominen els diners i que ningú fa res per res, sorprèn agradablement conèixer persones que dediquen el seu temps lliure a ajudar als altres. I tots sabem que d'aquests n'hi ha, i per a diferents tipus d'ajudes o col·laboracions. N'hi ha que formen part d'ONGs de moltes menes, n'hi ha que donen diners per a la consecució de grans causes, n'hi ha que contribueixen al bon nom d'un indret o esdeveniment, etc.

Però, del que jo us vull parlar és d'un cos de voluntaris del nostre poble que, amb major o menor quantitat d'efectius en funció de l'època, han significat una gran aportació al nostre benestar i la nostra seguretat com a ciutadans de Palau-solità i Plegamans des de ja fa pràcticament deu anys.

Es tracta dels Voluntaris de Protecció Civil del nostre municipi que, amb el temps, s'han consolidat com un dels cossos d'aquest tipus de voluntariat més consolidat i cohesionat a nivell de les comarques que ens són més properes. Són gent amb ganes d'ajudar, abnegada al servei al que s'han lliurat, no obtenen cap tipus de recompensa econòmica, romanen les 24 hores al servei de Palau-solità i Plegamans i el seu esprit de col·laboració no té límits!

Es tracta de persones que resten tots els dies de l'any i les 24 hores del dia a la nostra disposició, deixant el que calgui per tal d'acudir en ajuda de qualsevol persona o situació susceptible de ser atesa ja sigui per circumpstàncies d'emergència, de malaltia o accident. Ells són, els que sempre estan apunt de recollir a aquell nen que s'ha perdut, a aquella persona gran que ha caigut, aquell vehicle accidentat, aquelles primeres atencions de tipus sanitari, aquell primer i moltes vegades definitiu atac al foc per a la seva extinció, aquella tala d'un arbre apunt de caure a conseqüència del vent, aquelles feines de neteja en situacions derivades d'inundacions, etc, etc, etc.

En molts casos, com és a Palau, es tracta de persones del món de la sanitat, bombers, i d'altres que posen el seu coneixement al servei de la nostra societat per ajudar a les persones en el seu temps lliure, sacrificant en moltes ocasions la seva dedicació a la família i a ell mateix.

Ells saben del meu apreci pel que fan i són. Ells saben que mai he trobat les paraules adequades per agraïr-los la seva tasca que desenvolupen de forma desinteressada. Però, saben també que sempre estaré al seu costat, no ja com a Regidor de Governació, sino com a simple ciutadà de Palau que, davant qualsevol situació de risc a la que s'hagi d'afrontar, sap perfectament que pot comptar amb unes persones que l'ajudaran de ben segur a sortir-s'en d'aquell adzucac.

Ahir dijous dia 11 l'Alcaldessa i jo mateix els vam oferir un sopar com a mostra del nostre agraïment a la seva tasca en tants i tants actes i esdeveniments que tenen lloc al nostre poble. La Festa Major, el Mercat Medieval, la Fira Palau, actes esportius de tota mena, dinar de la gent gran, revetlla de Sant Joan, i tants i tants actes en els que resulta imprescindible la seva presència. I com els trobariem a faltar si no existissin! Com estaria l'escorxador a hores d'ara si no hagués estat per la seva ràpida actuació? Què hagués passat en aquell conat d'incendi en el transformador de la zona de les tòmboles en la passada festa major? Qui hagués habituallat als bombers en l'incendi de Sakata?

Doncs, ja que no tenim res més per oferir-los, al menys demostrar-los d'alguna manera la nostra gratitud.

Des d'aquesta regidoria de Governació seguiré apostant al màxim per a ells, mirarem que cada any siguin més les partides del pressupost municipal per a l'equipament i formació d'aquests voluntaris, i aprofitarem la desconstrucció de les antigues cases dels mestres per aconseguir-los un lloc definitiu per ubicar-los que respongui amb dignitat a la gran tasca que desenvolupen.

A en dani ruiz com a cap, al Jose, al Nacho, a la Eva i a tots els altres, que avui arriben a onze persones:
MOLTES GRACIES!