dimecres, 3 de juny de 2009

I SEGUIM SUMANT ÈXITS EN MATÈRIA D'EDUCACIÓ VIÀRIA!


Gran paper dels estudiants palauencs en el 2n concurs Joves i Conducció

Els estudiants de secundària de Palau-solità i Plegamans han fet un paper excel·lent amb la seva participació en la segona edició del concurs Joves i Conducció, que organitzen la Fundació RACC, el Servei Català de Trànsit i la revista Secundèria. Aquest concurs té l’objectiu de conscienciar el jovent sobre la necessitat d’evitar els accidents de trànsit.

Treballs excel·lents
Així es va demostrar en l’acte de lliurament dels premis, que va tenir lloc el 28 de maig a la seu del RACC, a Barcelona. Tres alumnes de primer d’ESO de l’IES la Marinada de Palau-solità i Plegamans van quedar com a finalistes d’entre un total de 700 grups provinents de 137 poblacions (134 de Catalunya i 3 de les Illes Balears). Mar Barrera, Aina Cardoner i Maria Escura es van endur aquest reconeixement gràcies al video d’animació que van presentar per fer reflexionar sobre com l’entorn pot pressionar els joves perquè adoptin actituds temeràries a l’hora de conduir. El video, titulat LM4, es pot veure junt amb la resta de treballs a la pàgina web del concurs (www.jovesiconduccio.cat).

A més, el jurat va fer una menció especial per a l’IES la Marinada per la quantitat i la qualitat dels treballs presentats. En total, els estudiants de la vila vallesana, tant de l’IES la Marinada com de l’IES Ramon Casas i Carbó, van enviar 20 treballs al concurs, que admetia tres tipus de format: video, relat i fotografia.

Policies monitors
A banda de l’esforç i la sensibilització que han demostrat els alumnes palauencs de secundària, val la pena destacar el paper dels agents de la Unitat de Mobilitat Segura de la Policia Local que ensenyen seguretat viària als alumnes dels centres educatius de primària i secundària de la vila. Segons el regidor de Governació del consistori palauenc, Jaume Oliveras, “s’ha de felicitar d’una forma especial al caporal de la Unitat de Mobilitat Segura, en Rafael Reina, que amb la seva professionalitat, entusiasme i dedicació està fent possible que els nostres infants i joves siguin uns vianants, ciclistes i conductors responsables, conscients de la importància de les conductes personals per tal de minimitzar o anul·lar els riscos”.

De fet, van ser els agents de la Unitat de Mobilitat Segura de la Policia Local els qui van animar els alumnes a presentar els seus treballs al concurs Joves i Conducció. Un cop els joves van començar a fer la feina, els agents els orientaven i els corregien i, en últim terme, van ser també els qui van inscriure i registrar els treballs.

Referent en Seguretat Viària
Després de la gran feina feta durant tot el curs per part del agents i dels alumnes, el divendres 5 de juny se celebrarà la Festa de Fi de Curs de Seguretat Viària, a les 17h, a l’explanada del Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor.

A la festa hi haurà múltiples activitats perquè els alumnes puguin demostrar a familiars, professors i amics tot el que han après durant el curs. Hi haurà, a més, un berenar per a tots els participants. En definitiva, serà una ocasió idònia per a què pares i mares, professors, agents de la Unitat de Mobilitat Segura i alumnes es trobin i puguin intercanviar impressions.

I és que val la pena destacar que Palau-solità i Plegamans s’està convertint en un referent en seguretat viària gràcies a la col·laboració que existeix des de fa anys entre els centres educatius i la Policia Local. Són moltes les iniciatives que els agents fan perquè els infants i els joves siguin conscients que el factor humà és el primer causant dels accidents als carrers i carreteres, de la tragèdia dels morts i dels ferits greus.

Classes teòriques i pràctiques, sortides a peu i en bicicleta per la vila, participació en concursos, visites a empreses i centres d’investigació de seguretat viària, a proves d’impacte en indústries del municipi... Tot i més perquè els joves aprenguin una assignatura tan o més important que la resta de matèries.