dimarts, 16 de juliol de 2013

A PROPÒSIT DE LA NOVA PORTA D'ACCÉS A L'EDIFICI DE SERVEIS SOCIALS

Dissabte passat al vespre, sopant en una de les taules ubicades exactament davant de la nova entrada principal de l'edifici de Serveis Socials al carrer Anselm Clavé 11, vaig anar recordant com havia anat tot el procés de construcció i distribució d'aquell equipament. I vaig recordar que:
 
 L'entrada del carrer Anselm Clavé no es feia servir. No es va habilitar com entrada mai, ja que donava directament al despatx de la Regidoria i només s'utilitzava com a porta per sortida del personal ocasionalment.
 
- L'entrada es va fer pel carrer de la Cooperativa precisament per recomanació tècnica, tan d'arquitectes com dels tècnics de serveis socials, ja que és la única manera de fer que s'accedeixi directament a l'ascensor i al vestíbul que dóna accés a totes les dependències, sense haver de passar pels despatxos dels tècnics. Passar pels despatxos dels tècnics tenia dos problemes importants: en hores on els tècnics estaven de servei es posava en risc la intimitat d'aquells que s'hi estiguessin entrevistant, la mateixa seguretat dels propis tècnics que han de gestionar situacions complicades; i en hores de tarda, quan els que accedeixen a l'edifici són entitats o altres usuaris que van als pisos superiors, l'accés per Anselm Clavé deixava massa exposats els expedients del servei.
 
No sé si han canviat tant la distribució que resol tot això que dic, però ho dubto, i m'imagino que com sempre, hauran fet una xapuça, tot per portar la contrària. I li tocarà a un futur govern més seriós i responsable resoldre-ho sense que sembli que jugui a anar canviant portes.
 
Ah, i l'entrada actual era perfectament accessible, només faltaria! Vaja uns els nostres tècnics municipals per deixar passar una cosa com aquesta!