dilluns, 1 de juliol del 2013

LES NOSTRES PREGUNTES ALS PLENS SEGUEIXEN PREOCUPANT ALS REGIDORS DEL PSOE PALAUENC

A la Junta de Portaveus prèvia al ple del mes de maig, la Regidora Cabeza em va tornar a insistir en el tema de les preguntes i els precs que el Grup municipal de CiU fem als plens. Sembla que no han acabat de païr això que fem les preguntes per escrit, amb l'obligació que els suposa de contestar-les també per escrit. Primer, per evidenciar no sé exactament què, van dir que, ja que nosaltres llegiem les preguntes registrades en el punt destinat a precs i preguntes, doncs que ells també llegirien les respostes. Es pensaven que això ens incomodaria, però, només faltaria! els ciutadans tenen dret a saber què preguntem i, per tant, a conèixer les respostes.
 
En aquella Junta de Portaveus es va insistir en que deixesim de fer-ho així. Només els vam proposar de fer el que diu el ROM, és a dir, que l'equip de govern respon a les preguntes del mes anterior, i després formulem les nostres que, si així ho prefereixen, poden ser contestades en el mateix acte o, preferiblement com diu el ROM, en la següent sessió ordinària. Van considerar que la proposta era raonable i es van comprometre a comunicar-nos quelcom en els quatre o cinc dies següents. Però, no hi ha hagut resposta.
 
Nosaltres, i posats d'acord amb el Grup municipal d'ERC, vam decidir fer un pas en el camí d'una solució que, agilitzant la qüestió dels precs i preguntes, no comporti que el govern pugui tornar a, o bé no contestar, o bé menysprear el que preguntem, vam optar per no registrar abans dels plens els precs i les preguntes. Així, des d'aquest mes de juny, hem acordat fer les preguntes quan correspon i en el punt pertinent de l'ordre del dia. si el govern vol, pot contestar-les en el mateix acte, però necessàriament les haurà de respondre també per escrit, ja que, l'endemà les registrem d'entrada. I això és el que vam fer el passat dijous en el ple de juny. I van donar alguna petita pinzellada de les respostes que, ja rebrem per escrit en el preceptiu termini de trenta dies. Per tant, ara, potser contestaran en el mateix acte, però després també per escrit.
 
Quan els vaig tornar a cridar l'atenció sobre el que diu el ROM, que l'alcaldessa conculca de forma sistemàtica, en el sentit que primer han de contestar per després nosaltres preguntar, va dir que la disculpés que no trobava la carpeta de les respostes. que l'espai és molt petit....., fins i tot la nova sala de plens va fer malament l'anterior govern! Els obsesiona parlar últims i no soporten cumplir amb una norma consensuada en el seu dia per tots els grups!
 
A continuació us reprodueixo les preguntes d'aquest mes:
 

1.- Quin és l'import satisfet pel consistori per a l'adquisició dels aparells lluminosos indicadors de la velocitat dels vehicles a motor, anomenats "smailings"?

 

2.- De quin personal està actualment dotat el departament del DESOC? Quines tasques s'hi estan portant a terme en aquests moments? De quantes persones es té constància que han trobat feina gràcies a l'intervenció del DESOC en els darrers dotze mesos? Quantes entrevistes s'hi han portat a terme en els darrers sis mesos? Quantes persones presten actualment el seu servei al DESOC com a treballadors municipals i amb quin tipus de contracte?

 

3.- Quin és l'import total que, en concepte d'arrendament, està pagant l'Ajuntament pel lloguer dels locals destinats als Serveis tècnics municipals al carrer Barcelona de Palau-solità i Plegamans durant tot l'any 2012, i quina previsió hi ha pel 2013?

 

4.- Demanem s'ens doni trasllat del projecte, amb plànols i memoria inclosos, de la pista esportiva coberta a construir al costat del pavelló municipal d'esports.

 

5.- Volem saber quines i quantes entitats utilitzen actualment el Centre Cívic. Quantes persones en són usuàries, i amb quina freqüència. També demanem saber de quin mobiliari està dotat aquest equipament. També, com s'efectúa el control d'entrades i sortides de les diferents entitats i persones usuàries, i com es gestiona l'obertura i tancament del mateix.

 

6.- Volem saber si és cert que el president del Club de Futbol Palau-solità i Plegamans ha presentat la seva dimisió i quines són les raons d'aquesta decisió.