dilluns, 26 de novembre del 2012

87 A 48

No us pensessiu ara que vulgui defugir anàlisis electorals, o que no vulgui reconèixer el que és evident: que CiU a nivell de tot Catalunya no ha obtingut els resultats que esperava. CiU volia liderar el procés sobiranista i el poble ha respost que sobirania sí però no sols sino acompanyats de totes les forces que estan per l'estat propi, el dret a decidir o la independència.
 
Es podran fer tota mena d'anàlisis: Que si la imatge del president en campanya no ha sigut la més adequada, que si les manifestacions d'en Duran, que si la guerra bruta del govern espanyol i el seu aparell mediàtic, que si les retallades..., i tot el que volgueu. Hi ha però, una evidència: que Catalunya tindrà un Parlament claríssima i amplíssimament sobiranista amb vuitanta-set diputats, contra 48 diputats de les formacions espanyolistes. Això vol dir que hi ha hagut dos milions cinquanta mil persones que han optat per les formacions sobiranistes per només un milió dos-cents cinquanta mil que estan per mantenir-nos a Espanya i no fer cap consulta sobre la independència de Catalunya.
 
Això és així de clar i indiscutible. Si algú, com aquell que s'alegra més de les derrotes del Madrid que no pas de les victòries del Barça, està content i satisfet d'haver obtingut els pitjors resultats de la seva història, com fan els socialistes catalans, és el seu problema. Nosaltres, els que sí que estem per l'estat propi i pel dret a decidir, hem de seguir endavant. Conscients que el sobiranisme té un ampli ventall ideològic i que no és pas patrimoni nostre. Per això ens caldrà una enorme dosi de generositat. generositat que també s'haurà d'exigir ERC a ella mateixa com a segona força del Parlament, i en menor mesura també a ICV i la CUP.
 
Convergència i Unió ha de seguir governant aquest país, perquè així ho ha volgut el poble. I aquella generositat de la que us parlo, s'ha de fer extensiva no només a l'a consecució de l'estat propi sino també a la governabilitat del país, a l'aprovació dels pressupostos i, en definitiva, a la corresponsabilitat entre tots de la gestió del dia a dia nacional fins que no s'aconsegueixin els objectius nacionals pels que la ciutadania s'ha manifestat.
 
On sí ens hem de sentir orgullosos i molt però que molt satisfets, és a Palau-solità i Plegamans. Uns resultats com els obtinguts, una victòria tant aclaparadora per damunt dels nostres perseguidors més immediats, ens fa pensar que estem en el bon camí. estem treballant i molt pel nostre poble, i uns resultats com els d'ahir en unes eleccions municipals suposarien aconseguir una majoria absoluta en el consistori!
 
CiU 2411 vots. PSC 958 vots. ERC 944 vots. PPC 915 vots. ICV 758 vots. Ciutadans 667 vots. CUP 208 vots.
 
Si a Palau sumem els vots sobiranistes són: 4321 vots a favor de la independència i del dret a decidir, contra 2540 vots espanyolistes. Per tant, pràcticament les opcions sobiranistes doblen en vots a les que estan a favor de mantenir-nos dins d'Espanya.
 
aixi que, si catalunya està pel dret a decidir d'una forma majoritària, encara amb més força s'observa aquest fenòmen al nostre poble.
 
Penso que si seguim en aquesta mateixa línia de treball i implicació, ben aviat començarem a veure els resultats de la nostra feina a Palau-solità i Plegamans!