divendres, 23 de novembre del 2012

ALEA JACTA EST!

Avui s'acaba la campanya electoral més important de la nostra vida. La que ens ha de portar a poder decidir si volem o no ser un estat independent dins d'Europa. La campanya que, tot i saber que farà que hi hagi una majoria molt folgada al Parlament de Catalunya a favor de la independència, només si Convergència i Unió i el president Mas al capdavant assoleixen una majoria excepcional, que vol dir absoluta, comportarà que tota la comunitat internacional es fixi seriosament amb nosaltres. Una majoria que suposarà que els estats més importants de la terra i els seus cossos consulars ens incloguin en les seves agendes polítiques.
 
tant l'estat espanyol com la resta d'estats del nostre entorn i les altres grans potències, només es prendran seriosament les nostres reivindicacions sobiranistes si Convergència i Unió assoleix la tant anhelada i merescuda majoria absoluta. I és que, és evident, que amb tota probabilitat, CiU obtindrà el suport d'ERC, i en algun cas també d'ICV. Però, només serem veritablement respectats, serem forts davant Madrid i també davant totes les cancelleries, si CiU obté tota la força necesària per tirar endavant amb el camí emprès cap a l'Estat Propi. No si valen excusses sobre retallades, sobre polítiques socials, d'ensenyament, de Sanitat o de Seguretat; perquè CiU és qui al llarg dels anys ha aconseguit els drets fins ara assolits i qui ha vetllat per, malgrat la situació econòmica i l'expoli fiscal existent, garantir l'essencial en el manteniment dels drets bàsics i fonamentals.
 
Per això cal que, i encara hi som a temps, fem la reflexió en el sentit que només CiU, sense trabes ni condicionants, pot garantir un camí clar cap a l'Estat Propi. a partir d'aquí, necessitem i volem el suport de tothom. Però, volem aconseguir tota la força necessària per caminar amb pas ferm cap a la nostra llibertat nacional!
 
També des de Palau-solità i Plegamans hem treballat amb totes les nostres forces per a fer-ho possible. El dia 29 d'octubre ens va visitar el Diputat de CiU i exconseller de Medi ambient del darrer govern Pujol, Ramon Espadaler. El van acompanyar el també Diputat Joan Recasens i Guinot, els nostres presidents locals i d'altres personalitats. Amb el president de l'Associació de Comerciants del poble van realitzar una visita per diversos establiments del municipi per acabar a can Cortès amb una xerrada encaminada a explicar el programa electoral de CiU en relació al món del Comerç.
 
El dia 5 de novembre, ciU i ERC vam organitzar un acte conjunt amb la catedràtica d'Economia Núria Bosch a can Cortès on, amb l'auditori ple de gom a gom i gent dreta al darrera, vam poder escoltar les raons i evidències de la viabilitat econòmica de Catalunya com a estat independent dins de la UE.
 
El dia 13 de novembre va ser l'advocada Magda Oranich qui, a petició de CiU del nostre poble, va visitar el casal de la gent gran a can Cortès qui van escoltar les raons i necessitats d'encaminar-nos cap a un estat propi, tot advertint que no estaven en perill les seves pensions, ans al contrari, estarien molt més garantides si Catalunya fos independent.
 
Els dissabtes 10 i 17 de novembre CiU va posar la seva carpa al Mercat municipal a fi de repartir propaganda electoral i explicar a la gent les avantatges de caminar cap a l'assoliment d'un estat propi per Catalunya; i així que el dia 17 vam comptar amb la presència i companyia dels diputats al Congrés espanyol Pere Macias i Lourdes Ciuró. van voltar pel mercat, van parlar amb la gent, els paradistes, etc, observant una molt bona acollida per part de tothom, i constatant com la nostra era la carpa més concorreguda pels ciutadans del poble.
 
Finalment, avui, darrer dia de campanya, la nostra gent asisteix en massa al míting final del Palau Sant Jordi. Un autocar ple i molts vehicles particulars hi anem amb l'il·lusió de saber-nos partíceps de l'episodi més important de la nostra història en els darrers tres-cents anys.
 
Junts ho podem aconseguir. Encara tenim algunes hores per adreçar-nos als qui tenen dubtes; als que no saben encara què votaran, tot i tenir clar que la independència és l'únic camí viable per a la nostra subsistència com a nació i per garantir-nos els nostres drets fonamentals com a col·lectivitat.
 
encara hi som a temps, i junts ho aconseguirem!
 
Diumenge, no ho dubteu ni un sol moment: l'única opció que ens garanteix esdevenir un estat independent dins d'Europa, és Convergència i Unió!