dilluns, 5 de novembre del 2012

PLE D'OCTUBRE: PREGUNTES I RESPOSTES. 1

A l'apunt publicat l'endemà del ple del mes d'octubre, celebrat el passat dijous dia 25, ja us vaig avançar algunes de les moltes preguntes adreçades a l'equip de govern. Per tant, a fi que tingueu ben clar el sentit de les preguntes, però, sobretot, la profunditat de les respostes rebudes, aniré publicant, poc a poc, les qüestions plantejades en funció de la temàtica.
 
Recordareu que vaig plantejar alguns aspectes relatius als voluntaris de Protecció Civil i el tracte que reben tant com a persones com pel fet de trobar-se integrats en una associació sense ànim de lucre que els dona força, personalitat jurídica pròpia i, per què no dir-ho, cobertura davant determinats atacs.
 
Per una banda, vaig preguntar si era cert que els vehicles que utilitzaven els nostres voluntaris, (dos cotxes, un amb cuba per apagar incendis i una motocicleta), es trobaven precintats pel propi ajuntament a través de l'actuació dels responsables policials de la Policia Local. I per una altra, vaig preguntar si, tenint en compte que l'antiga Caseta de la Creu Roja ja estava, fa més d'un any, en condicions per entrar en funcionament i acollir a aquests voluntaris, per quant estava prevista la posada en marxa de forma definitiva.
 
El que sí es va detectar és un enorme nerviosisme conseqüència de la pregunta. Efectivament, la Regidora Marcuello va dir que sí, que els vehicles estaven precintats per no haver passat l'ITV. Quan vaig fer-los veure que l'actual conveni de col·laboració signat entre Ajuntament i Associació dels voluntaris de Protecció Civil estipula que les despeses de manteniment dels vehicles eren a càrrec del consistori ja que també són propietat municipal, van iniciar un seguit d'excuses molt extranyes, per acabar dient que si no havien passat l'ITV l'ajuntament els havia de precintar per força, que els voluntaris no aportaven la documentació requerida sobre els comptes, que s'els cridava en alguns actes i no hi assistien, etc. Cosa que, casualment, va sentir el president de l'associació dels voluntaris, i que va fer que vingués de pressa i corrents per poder intervenir en la fase de precs i preguntes del públic i negar categòricament tot el que la regidora havia manifestat. Va dir que sí havien portat la documentació, i que la aportarien tantes vegades com fos necessari, que assistien, com sempre ho havien fet, a tots els actes i festes del poble i que ell va pagar de la seva pròpia butxaca els diners de la inspecció tècnica però que, davant el requeriment de canvi de pneumàtics, restava a l'espera que l'ajuntament li fés efectiu els diners per poder canviar-los. Malgrat tot, l'ajuntament va preferir precintar els vehicles i prescindir d'un servei tant important com és el d'aquests voluntaris en situacions d'emergència o necessitat diversa. És clar, que es va evidenciar que la Regidora Marcuello mentia deliberadament.
 
Sento per Ràdio Palau l'endemà mateix, que ja s'ha convocat una reunió urgent celebrada el mateix dia 26, i que ja s'ha acordat fer les reparacions pertinents, desprecintar els vehicles, deixar-los plenament operatius i que, de seguida es faci efectiu els diners que l'ajuntament deu als voluntaris, segons conveni. M'en alegro que, al menys la meva pregunta, hagi servit per desbloquejar una situació tant poc explicable i justificable en l'actuació del consistori!
 
Pel que fa a l'entrada en funcionament de l'antiga caseta de la Creu Roja, la resposta va ser exactament la mateixa que em va donar fa un any: que s'havia de fer la conexió elèctrica, que els diners hi eren com també hi eren l'any passat, que els tècnics municipals hi estaven treballant, i que d'aquí a poc es podria ja fer la conexió perquè els voluntaris puguin ja iniciar amb plena normalitat les seves activitats des del lloc que els correspon d'acord amb un altre conveni de cesió subscrit.
 
El més greu i lamentable de tot plegat, és que, donat, que durant l'anterior legislatura es va impulsar d'una forma molt decidida a aquest grup de persones, la ceguesa política de l'actual govern els fa interpretar, encara que sembli mentida, que aquesta bona gent estan sotmesos o vinculats d'alguna manera a alguna sigla política de l'anterior govern. I no pensen, per exemple, que quan jo vaig prendre possessió com a Regidor de Governació, els voluntaris de Protecció Civil ja hi eren conseqüència d'una molt bona decisió presa durant anteriors governs socialistes.
 
Només demano que els deixin treballar, que deixin que, a la seva manera desinteressada segueixin ajudant als altres, atenent a les persones en situacions de risc, d'inundacions, d'incendis, d'accidents de tota mena, treient arbres caiguts de camins, regulant el trànsit quan convé, ajudant a l'unitat de Mobilitat Segura en les seves sortides amb les escoles en els cursos d'Educació Viària, i tantes i tantes altres situacions. Com els trobariem a faltar si la desmotivació, conseqüència de determinades trabes, els fés plegar i deixar un servei molt i molt valorat pels nostres veïns!