dimecres, 5 d’agost del 2009

TOTS: ELS DE TOTA LA VIDA I ELS NOUVINGUTS, CONTRA ELS QUI ENS VOLEN MAL




Unes 800 persones es manifesten contra el Pla Territorial Metropolità

Uns 800 veïns i veïnes es van manifestar divendres passat, 31 de juliol, per oposar-se al desenvolupament urbanístic que el Pla Territorial Metropolità de Barcelona (PTMB) preveu al terme municipal de Palau-solità i Plegamans. El document obre la porta a un gran creixement urbanístic i demogràfic en sòls agroforestals del municipi.

Els veïns i veïnes, que s’oposen a les afectacions que el PTMB té sobre el municipi, van concentrar-se a les sis de la tarda a la rambla del Sol, centre del municipi, per anar fins a l’avinguda Catalunya (antiga carretera C59) i continuar avançant fins a la rotonda que fa d’enllaç entre aquesta travessera, el traçat de la C59 actual (variant) que ve de Mollet del Vallès i la continuació d’aquesta mateixa via cap a Caldes de Montbui. La marxa va acabar precisament en aquesta rotonda, cosa que va provocar retencions de trànsit, especialment per als vehicles que venien de Caldes de Montbui i volien continuar cap a Mollet del Vallès o cap a les connexions amb la C17, C33 i AP7 i per als que feien el trajecte invers.

La manifestació va ser convocada per la plataforma Salvem el Poble, creada per veïns i veïnes del municipi per tal de canviar el PTMB. Volen que el document respecti la voluntat de la ciutadania palauenca pel que fa al creixement urbà i demogràfic de Palau-solità i Plegamans. La plataforma ciutadana considera que el PTMB “planteja un creixement desmesurat en extensió i densitat” i demana “l’especial protecció agrícola i forestal” dels sòls que envolten el municipi, entre altres qüestions.

Salvem el Poble va aconseguir reunir en tan sols una setmana 3.700 firmes d’adhesió a les al·legacions ciutadanes que va presentar envers el PTMB. Actualment ha finalitzat el termini per a què la ciutadania presenti al·legacions al PTMB, mentre resta obert per al consistori palauenc i altres administracions.

L’equip de govern de l’Ajuntament del municipi dóna suport a les reivindicacions ciutadanes. En el ple municipal del 30 de juliol va aprovar juntament amb els grups de l’oposició una moció presentada per Salvem el Poble. Amb aquesta moció, els grups polítics van emplaçar-se a treballar plegats i presentar al·legacions conjuntes en defensa dels interessos del municipi, per tal de decidir el seu model de creixement i protegir l’entorn agrícola i forestal.