divendres, 17 de setembre del 2010

SOLVÈNCIA CONTRASTADA!

L’Ajuntament compleix sobradament els requisits de solvència per accedir a crèdits





El consistori podrà demanar crèdits si els necessita perquè està molt per sota del màxim d’endeutament que ha establert el Ministeri d’Economia perquè els ajuntaments puguin demanar crèdits. I és que la ministra Elena Salgado va anunciar el 8 de setembre que s’aixeca la prohibició anunciada el passat mes de maig que impedia als ajuntaments acudir al crèdit privat a partir de gener del 2011.



Ara bé, només podran demanar crèdits els que tinguin un volum d’endeutament inferior al 75% dels seus ingressos, és a dir, “una situació financera sanejada”, segons Salgado. El deute de l’any 2009 de l’Ajuntament va ser del 49,44%. L’Alcaldessa, Mercè Pla, considera que l’aixecament de la restricció “és una molt bona notícia per als consistoris solvents, com el de Palau-solità i Plegamans”.



Deute i termini de pagament

“La majoria d’indicadors econòmics i financers del consistori són bons i demostren la solvència de les finances municipals”, resumeix el regidor d’Economia, Albert Font. L’Ajuntament va tancar l’any 2009 amb un endeutament del 49,44%, i la previsió de l’equip de govern és que el de 2010 se situï al voltant del 59%. Al 2008 l’índex d’endeutament era del 39,49%, mentre que al 2007 va ser del 42,68%.



Objectiu: pagaments en 45 dies

Un altre indicador de solvència, el termini de pagament de factures als proveïdors, també es valora com a positiu per part de l’equip de govern. “La mitjana del període de pagament de factures se situa actualment en 49 dies quan al 2006 la mitjana era de 91 dies”, explica el regidor Font. La previsió per al 2010 “és rebaixar aquest termini a 45 dies” avança el titular d’Economia. Si s’assoleix aquest objectiu “l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans serà un dels pocs consistoris que complirà amb la llei de morositat”, remata el regidor. Albert Font fa un reconeixement a l’equip de serveis econòmics de l’Ajuntament “per la bona feina, que permet mantenir la solvència de l’Ajuntament, i, per tant, que es pugui continuar invertint en projectes de millora del municipi malgrat la crisi econòmica”.