dilluns, 13 de desembre del 2010

UNA ALTRA REFLEXIÓ

Avui el meu amic Armengol m'escriu la següent reflexió:


Benvolgut Jaume,

Aquests dies ens tenen una mica abandonats d'actualitat política però sempre podem trobar algun aspecte a analitzar. Darrerament hem pogut llegir als diaris la possibilitat que a les eleccions municipals del proper 22 de maig, hi hagi una gran coalició de partits independentistes. Com pot afectar aquest fet al panorama polític de Palau? És interessant veure com pot afectar a la política paleuenca, doncs la possible davallada d'ERC, pot provocar el sorgiment d'una gran coalició independentista. En cas que fos així, d'aquí a quatre mesos tindríem una nova força política que provocaria un gran enrenou.

En primer lloc, caldria veure quin paper tindria Esquerra dins d'aquesta coalició catalanista i d'esquerres. S'hauria de veure en quina posició de força quedaria en funció de la possible i previsible pèrdua de vots que patirà.

En segon lloc haurem de veure la possible entrada de SI a la política local. Aconseguiran més vots que Esquerra? Els hi prendran els possibles votants que estan descontents amb el pacte fet durant aquesta legislatura amb el PP i CiU?

En tercer lloc, els militants i ciutadans seran capaços d'analitzar i valorar la feina que han fet el regidors i la gent d'esquerra?

En quart lloc, serà molt interessant veure quina estratègia seguirà la possible coalició de partits independentistes. És evident que l'actual pacte de CiU ERC i PP es veuria perjudicat seriosament i probablement no seria gens factible.

A partir d'aquí, com queda el possible escenari post electoral? Caldrà que partits com CiU o PP s'espavilin a analitzar les possibles coalicions que puguin fer després del 22M. Per contra, qui pot sortir beneficiat d'aquest escenari són els dos partits que actualment es troben a l'oposició. ICV i PSC seran capaços de reaccionar?


Benvolgut Armengol,
En primer lloc, sí que voldria agraïr-te molt sincerament que em facis arribar aquests tipus de correus, doncs em donen l'oportunitat d'explicar-me en aspectes que, en molts casos, res tenen a veure ni amb les meves àrees de responsabilitat a l'Ajuntament ni amb posicionaments de partit, dels que molt sovint m'allunyo.

Respecte d'aquesta pretesa coalició de la que s'en parla en els darrers dies, i que va sorgir d'una entrevista que en Basté va fer-li el passat dijous a en Carod-Rovira, el que penso és que això són propostes de perdedor. Propostes de gent que encara no s'ha adonat del cop de puny damunt la taula que catalunya ha donat.

Tots plegats n'estem farts d'invents i personalismes que no porten enlloc. I és que, venim de set anys de govern tripartit, d'un govern de perdedors sense més que, en contra de la voluntat de tot un poble s'inventen les idees i arguments que calguin a fi de justificar allò que no té raonament possible: que si les esquerres juntes, que si els partits catalanistes i progressistes.... FALÒRNIES!

Saps perfectament pel que em conèixes, que jo, il·lús que sóc, a les nits electorals sempre he estat dels que han comptat els escons dividint-los entre nacionalistes i espanyolistes; i sempre en la història d'aquest país hem guanyat els nacionalistes/catalanistes/independentistes/sobiranistes, o anomena'ls com vulguis! Però, mira en que ha acabat l'invent d'esquerres catalanistes...., en una derrota estrepitosa de la que tardaran molts anys en refer-se.

a nivell local, i per tant, també de Palau-solità i Plegamans, això no té ni cap sentit ni cap viabilitat de futur. I, quan et dic això del govern de persones, em dona la sensació que no t'ho creus, però ja et dic jo que és veritat.

El regidor d'ERC Abel Julien, deia fa poc en una entrevista a Ràdio Palau davant la pregunta de si tornaria a pactar amb el PP, que ell no pacta amb el PP sino que ho fa amb el sr. David Zambrana. Això ho diu tot.

El PSC ha perdut el nord. ICV-EUiA no existeix sino és ben agafat a les faldilles del PSC de Palau.

A partir d'aquí, la gent només ha de valorar la feina feta que és molta. Només calia parlar amb la gent durant aquests dies de la fira de Santa Llúcia a la nova zona de vianants: regnava un ambient de satisfacció absoluta mai vista fins ara al nostre poble amb una obra de govern.

A nivell local, tot això de les coalicions plantejades des de dalt o des de fora del municipi és quelcom impracticable i que hi influeixen masses factors com perquè pugui tirar endavant una iniciativa com aquesta.

A més. Si no han sigut capaços de posar-se d'acord Reagrupament i Solidaritat, que éren formacions noves, creus tú que ho farien ara, poble a poble, incluïnt-hi a Esquerra?