dimecres, 26 de gener del 2011

YAMAHA

COMUNICAT

El Govern municipal de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans lamenta la situació que s'està vivint a la planta de la Yamaha del municipi

Palau-solità i Plegamans, 26 de gener - El govern municipal de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans lamenta profundament les informacions on s'anuncia que l'empresa japonesa Yamaha, situada al polígon industrial de Palau-solità i Plegamans, ha decidit desplaçar la seva producció a una única planta d'Europa situada a França.

Una delegació de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, encapçalada per l'alcaldessa Mercè Pla, està en contacte permanent amb la Conselleria de Treball de la Generalitat de Catalunya per tal de trobar un solució el menys traumàtica possible per als treballadors i els proveïdors afectats.

Al llarg del dia d'avui, s'han mantingut reunions amb els responsables de l'empresa que es previst que anunciï oficialment la situació demà dijous. Un cop analitzada la problemàtica, des de l'Ajuntament ja s'està treballant per oferir suport als treballadors afectats del municipi. D'una banda, s'intentarà que siguin re-ubicats en altres empreses i de l'altra, s'oferiran prejubilacions als treballadors de més edat.

En el cas de les empreses proveïdores de Yamaha, la Conselleria de Treball i l'Ajuntament estan estudiant diferents fórmules per facilitar que puguin seguir servint a la companyia a la nova planta de França.

En els propers dies, una delegació de l'Ajuntament, es reunirà amb els representants dels treballadors per escoltar el seu punt de vista.


MANIFEST CONSENSUAT ENTRE TOTS ELS GRUPS POLÍTICS AMB REPRESENTACIÓ AL CONSISTORI:

Manifest sobre el tancament de Yamaha

Atès que dita empresa va gaudir d’uns ajuts econòmics de diferents administracions, per estar ubicada a la zona d’urgent re industrialització.

Davant la situació d’incertesa de la planta de producció de Yamaha i la possibilitat de que aquesta acabi tancant, i marxant a França.
Amb la possibilitat que això afecti a 417 persones treballadores d’aquesta empresa i a la pèrdua d’un teixit industrial tan important al nostre municipi, a la comarca i pel nostre País.
Aquest consistori, amb l’Alcaldessa al cap davant com a màxima representativitat institucional i al costat de tots els grups municipals amb representació al consistori demana:
1. Que el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya que treballi, per tal d’intentar evitar el tancament de la planta de producció Yamaha, a Palau-solità i Plegamans.
2. En cas que sigui inevitable el tancament de la planta de producció de Palau- que en la mesura de les seves possibilitats que cerquin vies alternatives, que vinguin a substituir la producció que es perd i permetin assegurar un lloc de treball per a cada una de les persones afectades per dit tancament.
3. En cas que, finalment això no fos possible en aquest moment, que tots els treballadors, tinguin facilitat o ajuts per aconseguir la seva reinserció en el mon laboral en una altra empresa.
4. Que des de la Conselleria s’impulsin les converses necessàries per què en un futur, el més proper possible, s’ubiqui en els terrenys ara propietat de la Yamaha, una altra indústria que pugui ajudar a l’absorció dels treballadors que hagin quedat desprotegits, per aquesta regulació i altres de les que està patint el nostre municipi (BASF, etc...)

A aquesta situació manifestem també, la nostra preocupació per la deslocalització de diferents empreses multinacionals del nostre municipi, en el polígon de la Riera de Caldes.
Que aquest municipi ha estat sempre molt orgullós d’haver col•laborat en el desenvolupament econòmic de la comarca i del País, i que tenim voluntat de continuar essent un municipi exportador de feina i riquesa al territori.
Amb aquesta voluntat aquest Govern, en nom del consistori, treballarà i vetllarà per a complir tots aquests compromisos, en la mida de les seves possibilitats.

Ajuntament de Palau-solità i Plegamans