dijous, 15 de març del 2012

I MIRA QUE N'ESTAVA D'ENDEUTAT L'AJUNTAMENT!

Si entreu a la pàgina web de l'Ajuntament, us trobareu amb una informació que porta per títol:
L'AJUNTAMENT DE PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS NOMÉS DEU UNA FACTURA DE POC MÉS DE 60 MIL EUROS.

I la notícia diu així:

"Complint amb la Llei 4/2012 que obliga a les administracions públiques a donar a conèixer al govern central el deute d’anys anteriors que té amb els seus proveïdors, l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha fet públic que només té un deute de 60.090 euros amb l’empresa Corpimo S.A. per la construcció de la nova Comissaria de la Policia Local i el Jutjat de Pau. Aquesta obra va finalitzar el març de 2011 i el cost de la darrera certificació de l’obra va ser de 202.000 euros, dels que només queden pendents de pagar els poc més de 60.000 euros actuals que avui s’han comunicat al govern de l’Estat.



El regidor d’Economia, Joan Segrelles, valora molt positivament aquesta dada i destaca “la bona gestió realitzada per l’actual equip de govern, que ha permès afrontar els deutes pendents d’anys anteriors, tot i que s’ha hagut de prioritzar el pagament als proveïdors en detriment de les inversions”".

Us imagineu el que els deu haver costat dir tot això? Clar, que hauran de continuar fent veure que en menys d'un any han sanejat l'Ajuntament, prioritzant pagaments a proveïdors i tot el que volgueu. Però, llegint la notícia s'evidencia que no saben com fer-ho per no dir que el nostre consistori està total i absolutament sanejat i que, pocs, per no dir gairebé cap dels ajuntaments del nostre entorn gaudeixen d'una situació tant bona i envejable com la nostra.

I mira que en van arribar a dir de mentides, tergiversacions, falsetats insinuacions de tota mena per fer arribar el missatge de mala gestió econòmica! ara, quan s'ha de tancar l'exercici del 2011 es veuen obligats per llei a comunicar l'endeutament existent. Doncs sí, en un ajuntament amb un pressupost de prop de 18 milions d'euros, hi ha una factura pendent de la certificació de final d'obra de la comisaria, emesa a la tardor de 2011, que puja a la "desorbitada, desproporcionada i sobre tot inassumible" xifra de 60 mil euros! I a sobre, encara diuen per la Ràdio que es deu perquè depenia d'una subvenció que encara no s'ha cobrat.

Com podeu comprovar, al final la veritat s'imposa. I aquesta no és altra que mai aquest ajuntament havia tingut un equip de govern, com el que van conformar CiU, ERC i PP, que deixés unes comptes tan clares i positives com les que ara no tenen més remei que reconèixer.

Ja ho hem vist aquests dies amb el tema de la Seguretat Ciutadana, i ara amb la situació econòmica del consistori: La demagògia no va enlloc, i la gent acaba veient la perversió de qui, utilitzant la mentida, la falsetat i les insinuacions malintencionades, se li acaba veient el llautó i retratant-se davant tothom com el que de veritat és.

Cal demanar al PSC-PSOE i a ICV que segueixin fent pública la realitat econòmica i financera del nostre Ajuntament i retractant-se, ni que sigui de forma tàcita, de tot el que van arribar a dir del govern durant l'anterior legislatura.

Que no ens diguin que han primat el pagament de factures i que ara paguen a poc més de quaranta dies. Que els haurem de recordar que al juny del 2007, i quan encara no haviem entrat en crisi, l'ajuntament estava pagant factures a una mitjana de noranta dies; i que vam ser nosaltres, amb el Regidor Albert Font al capdavant, qui vam deixar el consistori en l'actual tesitura de pagament a proveïdors. I no només això, sino que no vam deixar, a juny de 2011, ni una sola factura pendent del 2010 ni tan sols anteriors al 31 de març de 2011.

I aquesta és l'única veritat; la que es toca, la que es veu. Mireu-vos els comptes de tots, sí tots, els ajuntaments de la comarca. Si en trobeu algun que no degui encara cap factura del 2010, m'ho comuniqueu. Però, ja us dic jo que us costarà i molt.

gràcies perque, encara que tard, al final s'informi de la veritat i de la excel·lent gestió de l'anterior govern municipal!