divendres, 15 de març del 2013

L'ARMENGOL!!

Després de pràcticament un any i mig sense saber-ne res, em trobo avui amb un nou correu de l'amic, i anyorat, Armengol:
 

El poble modern que va ser i ara ja no és

 

Benvolgut Jaume,

Llegeixo amb preocupació tots els teus escrits al blog. Saps que malauradament, per temes que no venen al cas, vaig haver de marxar del poble i per tant, la desvinculació ha estat molt gran.

Tot i això, coneixedor de  la feina que vau fer quan estàveu al govern, em dol llegir les teves línies i veure com ha canviat tot. Em sorprèn veure com en un món on els canvis són constants,  i el dia a dia, ens obliga a renovar-nos constantment, al poble de Palau tot va endarrere.

El butlletí que no surt mai, la manca de projectes en l'àmbit de la comunicació (el que vol dir que no hi ha il·lusió per fer coses innovadores), les pantalles abandonades, la manca d'originalitat en els estands de Fira Palau... Què està passant al poble de Palau? Què estan fent amb el poble aquelles persones que en el seu moment van crear un bloc de crítica cap al govern, van fomentar que les xarxes socials cremessin en contra del govern. Què fan ara? Res, només intentar subsistir. Allò que es diu "qui dia passa any empeny"... I el més curiós és que tenen al seu abast un departament de comunicació molt potent. A molts alcaldes els agradaria disposar d'un departament de comunicació (incloc la ràdio) amb uns professionals com els que teniu.    

Tots aquests fets em porten a pensar la dificultat de governar un tripartit d'esquerres.  Et porta a no fer res, a deixar que les decisions no es prenguin. En aquest sentit, podem observar una diferència abismal respecte les dues alcaldesses. Mentre l'actual alcaldessa, Teresa Padrós, és incapaç de gestionar o impulsar projectes, l'alcaldessa Mercè Pla, tenia clar quins havien de ser els seus objectius: treballar per transformar el poble. I això no ho pot negar ningú, ho va aconseguir.  Ara, dos anys després de govern, podem començar a comparar quina ha estat la feina feta per l'actual govern. Abans teníeu un  departament de comunicació potent, vau remodelar  i modernitzar el centre del poble, vau potenciar els serveis socials, vau  crear una ràdio professional... Segur que tu trobes més diferències...

En tot cas, només dir-te que segueix fent la feina que fas. Cal controlar la tasca de govern. Cal que els ciutadans tinguin coneixement que les coses no s'estan fent bé. Sigues valent i lluita per aconseguir que aquest poble sigui el poble de primera que va ser i que ara ja no és.

 

Armengol!, No sé si ets capaç d'imaginar-te l'il·lusió que em fa que em tornis a escriure amb les teves reflexions i elogis que, de ben segur no mereixo. Pensa que, després de pràcticament un any i mig de no tenir notícies teves, encara avui hi ha molta gent que m'atura pel carrer i em pregunta per tu. I no cal que et digui que les teves epístoles generen un interès inusitat en els seguidors d'aquest blog.

 

No saps pas com t'agraeixo, d'una forma sincera i emocionada les teves paraules en relació a la feina que vam fer durant els quatre anys de govern, però també la que ara ens toca fer des de l'oposició. Però, estar a l'oposició, al menys, durant l'actual legislatura, ha de servir per denunciar d'una forma constant i sistemàtica l'inoperància d'aquest govern que, en cap cas, es pot amagar rere l'excusa de la mala situació econòmica actual, després que, en el seu dia, demostressim la mentida en la que havien incorregut quan deien que l'Ajuntament mantenia una precària i deutora economia. No només no era veritat sino que van haver de reconèixer públicament que l'economia municipal era del tot sanejada i que molt pocs ajuntaments reflexaven xifres en positiu com el nostre.

 

Jo no sé, i si vols que et digui la veritat, tampoc m'interessa massa, si l'alcaldessa i la regidora Marcuello mantenen tant mala relació, si hi ha una desconfiança absoluta entre els diferents membres del govern i si passen més hores en discussions internes que no pas fent feina de veritat. Tot i això, sí que és cert que de feina ben poca per no dir que gens.

 

Per tant, només puc que, donar-te les gràcies per una banda, i per una altra, donar-te la raó en totes i cadascuna de les teves reflexions.

 

A títol d'exemple comentes algunes consecucions de l'anterior govern: parles de la Ràdio, de l'equip de Comunicació, de Serveis Socials, i en això, no és només el nou edifici, sino recordar que es van multiplicar per cinc les ajudes i prestacions a les persones necessitades del nostre poble en comparació al darrer govern socialista. Em parles de la vianantització del centre, que van criticar fins a la sacietat i que ara tant i tant els satisfà. Però, també recordaràs que la llista és llarga:

Que si la remodelació i acondicionament de la casa consistorial amb ascensor inclòs, que si la nova Rambla del mestre Pere Pou, que si la Ronda Verda, la millora i regeneració de tota la llera de la Riera de Caldes mitjançant el projecte Riera Viva, la instal·lació d'aparells de gimnàs i oci arreu dels barris del poble: pistes d'esport, cistelles de basquet, taules de ping-pong, etc; que si l'ordenació definitiva dels carrers amb el seu pintat i senyalització, que si la pista d'skate, que si la creació de zones wi-fi a tots els edificis municipals i els seus voltants, que si l'instal·lació de la fibra òptica en tot el centre del poble i entre els diversos equipaments municipals, que si l'instauració d'una administració electrònica i la tramitaciò, també electrònica dels expedients, que si la nova comisaria de la Policia local i el Jutjat de Pau, la recuperació de la masia de can Boada tant deteriorada, la restauració, amb un milió i mig d'euros aconseguits de Madrid, de la masia de can Falguera, la restauració de la torre de can Folch i recuperació dels seus jardins, els nous vestidors del camp de futbol, el nou parc de can Linares, el replantejament del mercat medieval, l'enderroc dels dos edificis ruïnosos de les dues bandes de l'escorxador, la posada en marxa de l'espai jove l'Escorxador amb el sistema de cogestió amb els joves, la canalització dels claveguerams de les zones de Diagonal i de l'Avinguda Arquitecte Falguera, les pantalles informatives, la modernització de la policia i la seva estructuració amb unitats especialitzades, formació continuada, vehicle no logotipat, etc: la potenciació definitiva i consolidació del grup de voluntaris de Protecció civil i la seva constitució en associació, la dinamització de la vida associativa de la vila, la creació d'aules del DesOc, la instauració del sistema de recollida d'escombraries Porta a Porta, la creació del servei de transport urbà i interurbà també cap a Mollet a banda de Sabadell i Barcelona, i...., i...., i....,

 

Doncs, Armengol, aquest és el panorama. Potser és que no fan res perquè ja ho han trobat tot fet!

 

Fins aviat! No tardis!