divendres, 12 de juliol del 2013

L'ABSURD DELS CANVIS, I QUAN FER EL MÍNIM ÉS NOTÍCIA

No sé com deuen haver entomat els serveis Tècnics municipals les raons esgrimides públicament per l'equip de govern actual per justificar el canvi d'accés a l'edifici de serveis Socials que, és bò recordar-ho, fou totalment restaurat i adaptat pel govern anterior liderat per CiU. diuen, que el que vam fer nosaltres era fer entrar a la gent per la porta d'emergència. MENTIDA! Com sabeu l'edifici en qüestió, on abans hi havia Ràdio Palau i el PQPI, i que abans havia sigut el dispensari mèdic o, fins i tot Correus, patia greus deficiències estructurals com a conseqüència d'una Al·luminosi que posava en risc a les persones que hi treballaven, tot i que per part de socialistes i companyia es va preferir frivolitzar aquesta qüestió i només van incidir en la, ja demostrada falsedat, que nosaltres només preteniem tancar la Ràdio.
 
Dit això, cal saber que l'edifici en qüestió, disposa de dues portes d'accés: la de sempre del carrer Anselm Clavé 11, situat en zona de vianants, amb bars, teatre, taules i cadires al davant, i sempre ple de gent; i la del passatge del carrer Cooperativa que, essent un carreró només per als veïns i sense sortida, permet un grau d'intimitat i discreció molt adequat per a les persones que acudeixen a Serveis Socials. Per tant, tot i utilitzar-se també, la porta d'accés per Anselm Claver, les persones amb grans necessitats de dependència, d'atenció per maltractaments, amb importants necessitats d'ajudes de tota mena, atenció psicològica, menors amb problemàtiques diverses, etc, fa que l'accés discret del carreró Cooperativa sigui molt més aconsellable que no pas l'exposició a tothom que suposa entrar per la zona de vianants.
 
El cert és que, com els que ara ens governen tenen aquesta necessitat imperiosa de fer veure com de malament ho vam fer els d'abans, justifiquen el canvi d'accés actual en una excusa innacceptable, com és el pressumpte compliment de la normativa d'accessibilitat. Diuen que no s'hi podia accedir amb cadira de rodes. És també mentida. Que recordin que va ser el govern liderat per CiU el que hi va instal·lar un ascensor. que recordin que, a partir de la finalització de les obres va destinar-se un espai a Adispap, l'associació de discapacitats del municipi, que mai havien disposat d'un lloc tant adequat fins aleshores.
 
Que amb l'entrada en funcionament del Centre Cívic, amb totes les mancances del món, s'hagi pogut derivar algun servei i/o col·lectiu al nou equipament, alliberant aquest edifici, no vol dir altra cosa, que els serveis socials disposaran de més espai. Així, si nosaltres els vam treure d'un edifici, en condicions lamentables i molt precàries, com era el que ara hi ha Promoció Econòmica del Carrer folch i Torres, millorant molt tant en les condicions de treball com en la qualitat del servei, ara, no cal que s'excusin en justificacions que només poden esdevenir un insult als tècnics municipals que van gestionar-ho en el seu moment així com als de la Generalitat que hi van donar el vist-i-plau.
 
M'ha cridat l'atenció també aquests dies, la informació apareguda al lloc web municipal i la que s'ha emès per la ràdio en el sentit de convertir en grans titulars, com si ens trobessim davant d'una inversió mai vista fins ara, el fet de destinar diners i esforços al manteniment de la via pública. expliquen, que s'ha arranjat una vorera aquí, s'ha tapat un forat allà, s'ha arreglat un fanal o canviat tot una zona o carrer per uns de baix consum, etc. I jo que penso: Només faltaria! Poc que fan, ja només ens faltaria veure que ni el manteniment dels barris!
 
Mirin. Durant l'anterior legislatura cada any es destinaven entre tres-cents mil i cinc-cents mil euros només en asfaltats i reasfaltats. I, a més, això es feia a través d'un mecanisme novedós fins aleshores al nostre poble, que era el concurs públic. El mínim exigible a un Ajuntament és l'arranjament de carrers, voreres, fanals, embornals, etc. I això, junt amb una definitiva ordenació de tot el sistema de senyalització horitzontal i vertical, és el que es va fer entre el 2007 i el 2011.
 
sento a parlar dels barris, amb un discurs encaminat a fer veure que es trobaven en una mena d'estat d'abandó. Mireu els carrers de can Falguera, de la Sagrera, els del centre.... Només cal fer un petitíssim exercici de memòria. Mireu qui va posar equipaments esportius a tots els barris: cistelles de basquet, taules de ping-pong....
 
Clar que fan arranjaments; als carrers i a les escoles, doncs només l'ajuntament té l'obligació del manteniment, i ningú més.
 
Però, ja sabem que la culpa sempre és dels altres. Recordeu que han tancat l'exercici 2012 amb dos milions de superàvit, i que l'excusa del pressupost no els serveix.
 
Finalment, una curiositat: L'Alcaldessa farà vacances des del 29 de juliol fins al 25 d'agost. Res a dir, només faltaria. Ara ve el repartiment entre els grups del govern de tot aquest periode, i no rigueu: Del 29 de juliol al 2 d'agost, el Regidor Tinoco. Del 3 al 11 d'agost, la regidora Cabeza. Del 12 al 18 d'agost la regidora Marcuello. i del 19 al 25 d'agost el regidor Abascal.
 
Quina feinada deuen haver tingut per repartir-se l'alcaldia!