dimecres, 21 de gener del 2009

NOTES DE PREMSA

He pensat que, com a Regidor de Comunicació, tota nota de premsa que surti de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, sigui immediatament publicada en aquest blog. Així, des d'avui mateix, aniré publicant les diferents notes de premsa que es vagin enviant als mitjans de comunicació del nostre entorn i que consideri de suficient interès:


Es presenta la programació teatral i de concerts del primer semestre de l’any

La Regidoria de Cultura, Festes, Entitats i Patrimoni del consistori palauenc ha presentat la programació corresponent al període que va de gener a juny del 2009. Converses amb la Mama de Josep Maria Mestres o el pianista Daniel Ligorio són algunes de les propostes destacades de la nova programació.

La programació teatral s’inciarà el proper 30 de gener amb l’obra Terror y miseria en el primer franquismo, un text de José Sanchís Sinisterra serà representat per la Cia Teatre del Repartidor sota la direcció de Pepa Calvo al Teatre de la Vila. El 27 de febrer, la mateixa sala acollirà l’obra El Profe, una gran peça de Jean-Pierre Dopagne a càrrec de Teatre Essela i sota la direcció de Pep Tines.

Cal destacar així mateix la comèdia Converses amb la mama, que portarà fins a la vila vallesana, el 13 de març, la coneguda actriu Mercè Comes i el no menys famós actor Miquel Gelabert (Jaume de Ventdelplà), sota la direcció de Josep Maria Mestres. El 27 de març els actors Santi Ibáñez i Àlex Casanovas representaran la comèdia i sàtira política MÍTING (Entesa per Catalunya). Una altra obra que es podrà veure a Palau-solità i Plegamans, dins del marc del lliurament dels Premis Sant Jordi, el 23 d’abril, és Ca Lluny, reDéu...!, un text que remena les veus de poetes com Miquel Martí i Pol, Joan Salvat-Papasseit, Salvador Espriu i Josep M. de Sagarra, entre d’altres, per fer reflexionar i emocionar als espectadors que acudeixin a aquest original muntatge. També val la pena destacar la comèdia La Ruïna, que portarà el 24 d’abril un bon repartiment d’actors i actrius sota la direcció de Jordi Casanovas.

Més enllà del teatre, la programació cultural de Palau-solità i Plegamans inclou concerts de gran qualitat, com el que oferirà el 29 de març el gran pianista Daniel Ligorio, qui interpretarà peces de Isaac Albéniz, Enrique Granados i Manuel de Falla a l’incomparable marc de l’església romànica de Santa Maria de Palau-solità.

Per obtenir més informació, podeu consultar l’agenda cultural al web http://www.palauplegamans.cat/ o adreçar-vos a la Casa de Cultura de la Masia de Can Cortès o a l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.