divendres, 8 de gener del 2010

ESTALVIANT, MODERNITZANT I OPTIMITZANT

L’Ajuntament obté un gran estalvi econòmic en telecomunicacions

La contractació a través del consorci Localret implica, a més, millores en els serveis

Recentment, el consorci Localret, del que n’és part l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, ha adjudicat el contracte de compra agregada dels serveis de telecomunicacions del Vallès Occidental i del Vallès Oriental. En concret, l’adjudicació dels serveis de telecomunicacions s’ha fet en tres lots diferents.

El primer correspon a la telefonia fixa, que s’ha adjudicat a Telefónica i que implica un descompte del 52% respecte als preus de la facturació actual a què fa front l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. El segon s’ocupa de la telefonia mòbil, que s’ha adjudicat a Vodafone i que suposa un descompte del 69%. La tercera i darrera adjudicació es dedica al servei de dades i accés a Internet. S’ha adjudicat a Telefónica, amb un contracte que suposa un estalvi del 34% respecte als preus de facturació actuals.

Ara bé, l’important estalvi econòmic i l’estabilitat de les factures de telecomunicacions no són els únics avantatges que implica el contracte de compra agregada dels serveis de telecomunicacions a través de Localret. Implica també una important millora dels serveis de telecomunicacions així com l’adequació a les necessitats concretes d’una administració local. D’altra banda, s’homogeneïtzen els serveis de telecomunicacions amb la resta d’ens locals i es negocia directament amb els operadors de telecomunicacions com a “gran client” ja que es fa en bloc, amb tots els ajuntament adherits a Localret. A més, s’aconsegueix de cara al ciutadà una transparència total respecte al procés de negociació i contractació dels serveis.

Localret està format per més de 800 ens locals i compta amb el suport de la Federació de Municipis de Catalunya i de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques. Localret agrupa ens locals amb la finalitat de defensar els seus interessos, tot actuant de manera unitària i coordinada en el desenvolupament de les xarxes i dels serveis de telecomunicacions i en l’aplicació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). També cerca la col•laboració i les sinergies de la resta d’administracions i de la iniciativa privada.