divendres, 29 de gener del 2010

MILLORANT EL POBLE AMB ELS NOSTRES DINERS QUE DIU QUE ENS DONA L'ESTAT

L’equip de govern destina els FEOSL a projectes innovadors i sostenibles per al poble



L’equip de govern de Palau-solità i Plegamans format per els grups municipals de CiU, ERC i PP van donar compte ahir al vespre al Ple Municipal de la llista de projectes que el consistori presentarà al Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat (FEOS). Aquest fons atorgarà a la vila 1.500.000€ per a finançar projectes que responen a unes criteris molt concrets, limitant força l’autonomia del municipi a l’hora de decidir les actuacions prioritàries.



Des de l’equip de govern s’impulsaran projectes que encaixen en el model de poble compromès en el Pla de Govern per aquesta legislatura. Així, s’inclouen diferents projectes que segueixen amb la línia de millorar l’accessibilitat, invertir en l’eficiència energètica dels equipaments públics, l’eliminació de barreres arquitectòniques i promoure la mobilitat sostenible dins el municipi.



La llista presentada per l’equip de govern incorpora els següents projectes:



En l’àmbit de la sostenibilitat i l’eficiència energètica d’equipaments públics

1. Climatització i modernització de la instal·lació elèctrica de la Casa Consistorial

2.Climatització de la Masia de Can Cortès



A la Casa Consistorial es substituiran els múltiples aparells de climatització per un sistema centralitzat més eficient. Alhora, s’aprofitarà per legalitzar la instal·lació elèctrica. Pel que fa a la Masia de Can Cortès s’incorporarà una climatització d’estiu i d’hivern, substituint l’antiga calefacció existent que té una gran despesa energètica i econòmica.



En l’àmbit de l’accessibilitat

3. Eliminació de barreres arquitectòniques a la Casa Consistorial



Si en els primers projectes FEIL es va millorar considerablement l’accessibilitat de diferents indrets del municipi. Ara, l’equip de govern vol seguir treballant en la mateixa línia i a més, complirà amb l’obligació de fer accessible la Casa Consistorial. Es millora l’àmbit d’atenció ciutadana, s’adaptaran els serveis sanitaris i s’instal·larà un nou ascensor que permetrà un millor accés superior a la planta primera.





En l’àmbit de la mobilitat sostenible

4. Creació de carrils bici a diverses vies de la vila



Aquesta nova infraestructura serà visible al llarg de tot el municipi i vetllarà pel foment de la mobilitat alternativa. El projecte de carril bici vol reforçar els models de transport menys contaminants i per aquest motiu, es traçarà un recorregut que comunicarà tots els serveis educatius del municipi. Amb aquesta acció, es potencia també el servei d’educació viària que ofereix la Policia Local del municipi. Un servei que ha obtingut un reconeixement a nivell europeu per la seva bona pràctica.



En l’àmbit de construcció i millores de l’espai públic i d’equipaments culturals i esportius

5. Millora i adequació de les pistes esportives ubicades a l’aire lliure



Palau-solità i Plegamans disposa de diversos espais molt freqüentats per joves. Amb aquesta inversió s’adequaran aquests espais per fomentar punts de trobada entre el jovent del municipi. Alhora, amb aquestes actuacions es vol repartir el màxim les inversions entre els diferents barris del municipi, millorant el seu entorn.



En l’àmbit de la modernització de la vila envers la noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació

6. Instal·lació d’una ambiciosa xarxa de fibra òptica



El municipi ha d’adaptar els seus espais i equipaments públics a les noves tecnologies. El projecte “Vila Digital” connectarà les principals seus municipals oferint millores considerables en l’àmbit de la transmissió de dades. Actualment, l’Ajuntament ja està instal·lant cable en diferents indrets del municipi amb l’objectiu de crear una anella digital a la part central del municipi.



Àmbit de la formació

7. Creació i dotació d’aules de formació informàtica als Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI, abans PTT)



Els joves que participen del Programa de Qualificació Professional Inicial necessiten un espai on poder desenvolupar els cursos de formació. Amb aquest projecte es pretén que l’edifici de promoció econòmica de l’Ajuntament habiliti un espai amb les necessitats tecnològiques adequades per tal que puguin desenvolupar l’activitats amb equipaments moderns.

Finalment, la part que es destina al pressupost ordinari serà utilitzada per finançar la despesa de la neteja de les escoles públiques.