divendres, 18 de març del 2011

MODERNITZACIÓ, SERVEI, PARTICIPACIÓ, COMUNICACIÓ,...


Connexió a internet gratuïta i sense cable a les noves Zones Wi-Fi

La ciutadania ja pot accedir a internet de forma gratuïta a diversos equipaments municipals

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha posat en marxa un sistema d’accés lliure a internet, gratuït i sense cable, en diversos equipaments municipals, que a partir d’ara formen part de la Xarxa Municipal de Zones Wi-Fi. “L’entrada en funcionament d’aquest servei és un gran avenç per assegurar l’accés de tota la ciutadania a les noves tecnologies de la informació i la comunicació”, comenta l’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla.

En concret, els equipaments de la Xarxa Wi-Fi són la Casa Consistorial, la Masia de Can Cortès, l’Edifici de Promoció Econòmica (DESOC), l’Edifici de Serveis Socials –que acull també el Punt TIC i diverses entitats socials–, i el Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor. En aquest últim equipament s’ha instal•lat la primera fase de la Zona Wi-Fi, que dóna cobertura a bona part de les naus. Properament es durà a terme la segona fase per tal que hi hagi cobertura a tots els espais i sales del Pavelló d’Esports. “Hem escollit equipaments molt diversos per facilitar que el màxim de persones del nostre municipi tinguin accés a internet de forma fàcil i senzilla”, especifica el regidor de Governació, Jaume Oliveras. De fet, tots aquests equipaments estan integrats en l’Anella Digital, la xarxa de fibra òptica de grans prestacions que ha instal•lat recentment l’Ajuntament per connectar bona part dels edificis públics municipals.

Com connectar-s’hi
Qualsevol persona que es trobi en una d’aquestes Zones Wi-Fi pot connectar-se directament a internet sense cap gestió prèvia; no cal dur a terme cap procés d’alta ni aportar dades personals. Només cal fer que el dispositiu informàtic (ordinador portàtil, i-phone o altres) cerqui la xarxa sense cable AJPSPNET i s’hi connecti. Un cop fet això es pot iniciar el programa de navegació a internet que utilitzi l’usuari. En obrir-se el programa de navegació, la primera pàgina web que es mostrarà serà la de la Xarxa Wi-Fi AJPSPNET. En aquest punt només cal acceptar les condicions del servei i ja es pot navegar per internet. Hi ha un màxim de temps de connexió ininterrumpuda, que està limitada a 60 minuts. Passat aquest temps, el dispositiu es desconnecta de la Xarxa Wi-Fi. Per continuar navegant, de forma immediata i sense problemes, només cal repetir el procés de connexió a la xarxa AJPSPNET.

Aquesta iniciativa està adaptada al marc jurídic establert a nivell estatal per la Comissió del Mercat de Telecomunicacions. La posada en marxa de la Xarxa Wi-Fi amplia els serveis de connexió a internet i d’accés a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació que l’Ajuntament ofereix a la ciutadania palauenca. I és que, en paral•lel a la nova Xarxa Wi-Fi, el consistori ja havia posat en marxa serveis d’accés a internet i cursos d’informàtica per als usuaris d’equipaments com l’Espai Jove l’Escorxador o el Punt TIC de l’Edifici de Serveis Socials.