dimecres, 16 de març del 2011

SI L'ANY PASSAT VAM TRACTAR ELS ACCIDENTS, ENGUANY APROFUNDIREM EN LA MOBILITAT URBANA


2a Setmana de la Mobilitat a Palau-solità i Plegamans

Palau-solità i Plegamans acollirà la 2a Setmana de la Mobilitat, que se celebrarà a la vila vallesana del 2 al 7 de maig. Aquesta edició de la setmana se centrarà en les noves tendències de la mobilitat urbana, segura, sostenible i saludable, des d’una perspectiva transversal i multidisciplinar.

Així, cada jornada de la setmana tractarà aspectes diversos de la mobilitat, amb la participació d’experts i tècnics en les diferents àrees. Al llarg de la setmana hi haurà actes, alguns per a professionals i d’altres per a la ciutadania en general, combinant sessions tècniques, de debat i d’intercanvi d’experiències amb d’altres activitats més lúdiques, esportives o culturals.

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i la Unitat de Mobilitat de la Policia Local són qui lideren l’organització de la Setmana, junt amb la Red Española de Ciudades por el Clima i la Carta Europea de la Seguretat Vial (European Road Safety Charter, ERS Charter).

Jornades i activitats
Si bé l’organització està treballant actualment per tancar el programa definitiu ja es poden avançar les temàtiques i algunes de les activitats que es desenvoluparan en cadascuna de les jornades. Dilluns 2 de maig hi haurà la inauguració oficial amb la participació de diverses autoritats catalanes i europees de l’esfera política i d’institucions vinculades a la mobilitat i la seguretat viària. Hi haurà també una taula rodona amb experts que tractaran la mobilitat d’una forma transversal i de les noves tendències en aquest camp.

Dimarts arribarà el torn de la jornada encarada als cossos de policia, per posar en comú experiències diverses en la promoció de la seguretat i la mobilitat, amb una atenció especial a les unitats policials que utilitzen les bicicletes. Aquesta jornada inclourà una vessant més lúdica, amb la trobada d’unitats de policia, un concurs d’habilitats i una cursa de BTT per l’entorn forestal i agrícola del municipi.

Dimecres 4 es tractarà a fons la bicicleta i la mobilitat sostenible, per conèixer com diversos municipis promouen l’ús de la bicicleta en pro d’uns hàbits de mobilitat més sostenibles i saludables. A banda d’una taula rodona amb experts, aquesta jornada inclourà bicicletades populars amb públics de diverses edats. Dijous 5 es tractarà la mobilitat sostenible posant l’accent en el transport sostenible, amb una mirada especial cap als modes i xarxes de transport públic.

Divendres i dissabte arribarà el torn de les activitats més lúdiques, obertes a la ciutadania. S’hi celebrarà la Festa de l’Educació Viària amb alumnes dels centres educatius del municipi que reben classes per part dels agents de la Unitat de Mobilitat de la Policia Local. També es preveu una gran Bicicletada Popular al Parc de l’Hostal del Fum, que serà organitzada amb la col•laboració de la Federació Catalana de Ciclisme. A més, durant tota la setmana hi haurà exposicions obertes a tothom, com una que tractarà aspectes generals de la mobilitat, organitzada per la Diputació de Barcelona, i una altra que donarà el protagonisme a la gent gran i als canvis que han viscut respecte a la mobilitat.