dissabte, 27 d’agost del 2011

LES CABRES I LES VAQUES

Quan ara fa exactament cinc anys, i amb el govern de l'anterior legislatura acabat d'estrenar, ens vam trobar amb la iniciativa dels joves de Palau d'organitzar els primers jocs rurals amb els equips de les Cabres i les Vaques com a contendents, poc ens imaginàvem que tot plegat assolís la dimensió que tant l'any passat com aquest s'ha vist totalment consolidada. Pràcticament es pot dir que ja disposem d'una nova tradició a la nostra Festa Major que no té res que envejar a les famosíssimes disputes entre Blancs i Blaus de granollers.

Ja l'any passat, i enguany també, tothom s'havia d'adscriure a un d'ambdós equips, i tant és així, que fins i tot a la meva pròpia família hem acabat essent tres vaques i una cabra. I resulta evident que es tracta d'un joc i prou, però que dona molt de sí. Em vaig fer Vaca quan em van preguntar què volia ser; jo vaig demanar quin era aleshores el grup menys nombrós i em van dir que les vaques. Doncs, Vaca sóc, i Vaca em quedo!

El Regidor de Cultura Miquel truyols va proporcionar-los dos retalls de roba que havia arreplegat per casa, i foren de color verd i taronja. Al 2008 els joves es van trobar amb que la roba verda resultava massa cara i per això van optar pel blau. I així és que han quedat plenament consolidats els colors blau i taronja des d'aleshores fins avui.

Però, ja l'any passat vam observar en les publicacions del PSOE de Palau una crítica als colors dels mocadors insígnies de les cabres i les Vaques, la qual cosa ja fou objecte de crítica pels mateixos joves en l'antipregó del dijous de la festa Major. Fins i tot, els socialistes van criticar el fet que l'Alcaldessa i el Regidor de Cultura sortíssin al balcó en l'acte del pregó lluïnt els mocadors insígnies en qüestió.

Amb aquestes que a mitjans de setmana un company militant de CiU envia un correu a un grup de persones de la formació que diu el següent:

Segons informacions que he rebut de les "vaques" els hi van suggerir
que haurien de canviar els colors, tans de les "vaques" com de les
"cabres" tal fet va ser dit per la teresa padros, i els color
escollits haurien de ser.....
Blanc i Vermell !!! quina casualitat, iguals que els de PSOE, PSC,
PSIP, quins c...,

I el correu seguía, però prefereixo no reproduir-lo.

Lamentablement el sectarisme segueix ficat en les consciències més profundes de l'actual govern municipal. Sembla que el malestar i indignació provocats per la petició fou monumental. Ara, però, a la vista del gran arrelament asolit, el govern no ha tingut cap més remei que acceptar l'evidència i fer allò que tant van criticar l'any passat de l'alcaldessa i el regidor: sortir tots al balcó de l'Ajuntament amb els mocadors posats; per cert, amb majoria de Vaques!