dissabte, 10 de setembre del 2011

MANIFEST D'UNIÓ DEMOCRÀTICA DE CATALUNYA AMB MOTIU DE LA DIADA NACIONAL

A les portes de la Diada Nacional, Unió Democràtica de Catalunya renova el compromís amb Catalunya contret ara fa vuitanta anys, i expressat en el Manifest Fundacional publicat el 7 de novembre de 1931 a les pàgines d’El Matí. Així mateix, des d’Unió Democràtica de Catalunya convidem el conjunt de la ciutadania a persistir en el nostre compromís col·lectiu per una Catalunya plena i convivencial.

Enguany la Diada Nacional ens arriba en un moment particularment difícil i complex per al nostre país. A la greu situació generada per a moltes persones i moltes famílies catalanes com a conseqüència de la severa crisi que estem vivint, hi hem de sumar el malintencionat intent d’acabar amb el model d’immersió lingüística en català, implantat amb consens social i polític arreu del nostre país des dels anys vuitanta. I encara més: acabem d’assistir a una precipitada reforma del text constitucional que, a més de limitar-nos la capacitat d’autogovern, ens ha exclòs del consens constitucional en el qual sí que vam participar l’any 1978.

Per tot plegat, i molt particularment per la crisi econòmica i per l’intent barroer d’alteració del model d’immersió lingüística en català, considerem que el nostre país esta greument exposat a un risc cert de fractura social.

Davant d’aquesta realitat, Unió Democràtica de Catalunya, conscient de les pròpies arrels i coherent amb el nostre ideari d’inspiració nacionalista i personalista, assumeix la responsabilitat de continuar, més que mai, al servei d’una Catalunya plena i convivencial. Com a partit catalanista i com a partit personalista que som, comprometem el nostre esforç al servei de la defensa d’allò més preuat que tenim, la cohesió social, i d’allò que més anhelem, la cohesió nacional perquè volem continuar essent un sol poble, aplegat al si d’una nació que ve de lluny i que no defallirà, ans al contrari, davant els atacs a la nostra llengua, a la nostra cultura i a la nostra nació.

Molt bona Diada a tothom!


11 de setembre de 2011