dijous, 24 de gener del 2013

NOTA DE PREMSA DE CiU RELATIVA AL CAS MERCURI

 

CONVERGÈNCIA I UNIÓ DE PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS DEMANA EXPLICACIONS PER LES INFORMACIONS APAREGUDES EN L'ANOMENAT CAS MERCURI EN RELACIÓ A LA REQUALIFICACIÓ URBANÍSTICA D' UNS TERRENYS AL NOSTRE POBLE

 

 

El pasat divendres dia 18 de gener es va fer pública l'interlocutòria dictada pel Jutge instructor de l'anomenat cas Mercuri per la pressumpta trama de corrupció urbanística a Sabadell, que es seguéis davant del Jutjat d'Instrucció núm. 1 de la capital vallesana amb l'implicació d'importants càrrecs de l'ajuntament de Sabadell.

 

En la interlocutòria en qüestió, que decreta l'aixecament del secret del sumari en una petita part de les diligències judicials, es fa referència, sense més detall, a unes persones imputades per la requalificació urbanística d'uns terrenys a Palau-solità i Plegamans.

 

Des de la Federació de Convergencia i Unió volem expresar la nostra preocupació al respecte. I, malgrat que des de l'equip de govern municipal es diu que no hi ha cap tipus de vinculació ni requeriment en relació a aquest cas, partint de la manca d'informació existent, i de que, durant l'anterior legislatura liderada per CiU no fou tramitada cap operació urbanística d'aquest tipus, hem adreçat escrit a la Secretaria de l'ajuntament de Palau-solità i Plegamans a fi que emeti informe pel qual s'especifiqui:

 

A)          Si per part del Jutjat d'Instrucció 1 de Sabadell s'ha sol·licitat a l'Ajuntament algun tipus d'informació relacionada amb l'anomenat Cas Mercuri. En funció d'aquesta informació, caldria valorar la conveniencia que l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans es personés en les actuacions per tal de poder conèixer de primera mà el que s'hi investiga i Així actuar en conseqüència.

 

B)          A quins terrenys es refereix l'interlocutòria judicial, essent necessària la seva descripció i ubicació exacte.

 

C)          Quan fou aprovada la Requalificació urbanística d'aquests terrenys i en quin sentit fou modificat el planejament fins aleshores existent.

 

D)          Quines persones eren les titulars d'aquells terrenys, indicant si en l'actualitat són els mateixos titulars que en el moment anterior a la requalificació.

 

E)           Quin procés de requalificació va ser seguit pel consistori a l'hora de realitzar l'aprovació en qüestió. I en aquest sentit, sol·licitem s'ens lliuri còpia de la totalitat de l'expedient urbanístic de requalificació.