dimarts, 12 de juliol del 2016

DE CONVERGÈNCIA I UNIÓ A DEMÒCRATES I PARTIT DEMÒCRATA. i TIRO PERQUÈ EM TOCA!

Quants de vosaltres us acosteu, de vegades amb certa sornegueria, i em dieu allò de "I ara què?". I jo que, com si res no hagués passat, us dic: "Què de què?" I sort que al final superem el que s'en diu "Diálogo para besugos", i comencem a parlarr del nou partit en que s'han convertit els convergents. I em voleu tamptejar sobre la meva opinió al respecte, tot esperant que, com que sóc un Voluntari Demòcrata, (de Demòcrates de Catalunya) m'expressaré de manera contrariada pel nom adoptat per l'antiga CDC, Partit Demòcrata Català. Com que en política he pecat masses vegades d'innocent, és possible que ara també hi torni a recaure, i per això defujo qualsevol mal pensament sobre determinades intencions, com diuen, de fusió per absorció, per allò de que "El peix gros es menja el petit". Però, com que en aquest cas, l'error rau en considerar a Demòcrates, després d'un any de la seva exitosa fundació, un partit petit, en cap cas em passa pel cap aquesta possibilitat, ja que és evident que el primer sempre serà el primer i el nom mai fa la cosa, sino que són sempre les persones qui configuren qualsevol nou projecte.... i, sobretot, si del que es tracta és de partits amb clara vocació de servei i renovació. Serà la gent qui haurà de decidir i jutjar en el seu dia.
 
De tot plegat ja tindrem prou temps d'endinsar-nos-hi durant els propers dies o setmanes. com d'analitzar el què i el com de cadascun dels projectes. Tot i que a mi em correspon explicar quin és l'ideari independentista, republicà, personalista, humanista i comunitari de Demòcrates, i no pas del recentment creat PDC.
 
Però, observo que el que, avui per avui, a nivell de Palau i Plegamans us preocupa, és què passarà ara amb les dues formacions, amb els regidors d'ambdós partits i com actuarà el Grup municipal. I la resposta és fàcil i evident. Seguim essent, encara que no ens agradi ni als uns ni als altres, el Grup municipal de CiU, perquè sota aquestes sigles ens vam presentar a les eleccions del 24 de maig de 2015. El qui era Cap de llista, és a dir, jo mateix, era d'UDC qui es va donar de baixa d'aquell partit junt amb prop de dos mil militants més, per fundar Demòcrates de Catalunya avui fa un any. I la Laura i el Jordi, inicialment independents, que al cap de pocs mesos van iniciar la seva militància a CDC, des d'aquest diumenge són regidors que formen part com a associats del nou Partit Demòcrata Català. què canvia? Només el nom! Seguim treballant amb les mateixes ganes, amb la mateixa intensitat, amb la mateixa entesa i compenetració, confiança i respecte com fins ara. I així seguirem fins al final del mandat. Però, això no és pas tot. Si de mi depengués la cosa, el nostre projecte a nivell municipal és clar i diàfan. I el que menys ens importa és el nom o les sigles. El que més ens interessa i ens empeny a seguir endavant i a treballar per tot el que tenim entre les mans, és la idea comuna de seguir fent de les persones el nostre gran objectiu. Fer que la seva qualitat de vida segueixi millorant, cobrir les seves necessitats bàsiques, universalitzar la Cultura, augmentar la contractació i reduir l'atur...., i tants i tants projectes com els que ja coneixeu perquè us els anem explicant dia a dia.
 
La resta són polítiques de partit que, és clar que ens afecten, i és clar que hi seguirem apostant. Però, Palau-solità i Plegamans és el nostre poble. I ens diguem com ens diguem, aquí estarem sempre units per oferir-vos el que sempre ha sabut donar la gent que, un dia va respondre a CiU i que ara respon a Demòcrates i al nou PDC.
 

Libre de virus. www.avast.com