divendres, 29 de juliol del 2016

PLE JULIOL 2016: BAIXA INTENSITAT ESTIUENCA

I és que, entre els pocs torns d'intervenció acordats en la Junta de Portaveus de dilluns passat, i el tò de les mateixes, semblava ben bé que tothom tingués ganes de marxar de vacances. Amb la incompareixença del Regidor no adscrit, José Luís Heras, suposo que va acabar de fer molt més lleuger un ple ordinari, el del mes de juliol, que va tenir com a gran qüestió estelar, i del que tots n'hem d'estar molt però que molt orgullosos, l'aprovació per unanimitat del Pla Funcional de la futura nova biblioteca municipal. La manera com el Regidor de Cultura i la Regidora de Projectes, Jordi Pujol i Laura Navarro, han portat el tema, amb esprit de consens, amb transparència, oferint primer tota la informació als membres de l'oposició municipal en una exposició per part de la Gerent de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, Marta Cano el passat 22 de juny. El tarannà dialogant, respectuós i educat d'ambdós regidors, també en l'Audiència Pública celebrada a can Cortès el passat dia 13 de juliol davant les entitats del poble i la població en general, han fet que la totalitat de membres del consistori palauenc i plegamaní, no hagin tingut cap dubte a l'hora de votar a favor d'un equipament amb unes determinades característiques per al nostre poble, com és la construcció de la nova biblioteca. És ben cert que s'ha treballat moltíssim per arribar fins aquí, i ara només cal que la legislació restrictiva del govern d'Espanya ens permeti poder disposar dels diners necessaris com perquè aquesta biblioteca es pugui construir amb la máxima celeritat possible.
 
A banda d'aquest punt tant important per al futur de Palau-solità i Plegamans, es va aprovar el Compte anual corresponent al 2015, sobre el que poca cosa es podia afegir ja, al que es va poder debatre en el ple del passat mes de març quan es va donar compte de la liquidació del pressupost de l'any passat. Onze vots a favor, quatre abstencions i només amb el vot en contra de la representant del PP. I, relacionat amb la situació econòmica, es va donar també compte del compliment de la legislació sobre morositat durant el segon trimestre d'enguany, la qual cosa fou aprovada de forma directa i sense debat, ja que aquest govern compleix escrupulosament amb la llei pagant les factures dels proveïdors de l'Ajuntament a 23 dies de mitjana, quan la llei ordena que sigui en menys de 30 dies.
 
Els punts proposats pel Govern van finalitzar amb l'aprovació de les festes locals del proper any 2017. Com que la Diada Nacional no recaurà en diumenge com passa enguany, recuperem el dilluns de la Segona Pasqua, que serà el cinc de juny, a banda del dilluns de la Festa Major que serà el dia 28 d'agost.
 
Tres van ser les mocions presentades: ICV va presentar-ne una sol·licitant que des de l'Ajuntament es faci un estudi per implantar un sistema d'autostop dins del municipi, consistent en que es comparteixi el vehicle particular per fer els desplaçaments urbans. El problema és que, s'els va haver de fer veure que una moció idèntica ja s'havia aprovat per un plenari municipal l'any 1998. Però, no només això, sino que ignorava la moció l'existència d'un sistema de transport urbà del tot consolidat, que l'aplicació a través de la pàgina web de l'Ajuntament per compartir cotxe la va implantar l'any 2008 el Regidor abel Julién i que va ser d'urant el mandat 2011-2015 que, sota la responsabilitat d'ICV es va deixar d'abonar la quota per aquella APP. Per tant, es va desestimar. I és que, entre altres raons, es basava la moció en un sistema implantat en un parell de municipis rurals i molt escampats de la zona de la província de Madrid gens comparables a la nostra realitat. També des d'ICV es va presentar una altra moció, aquesta aprovada per unanimitat, que insta a l'Ajuntament a incloure clàusules en els processos de contractació pública, on no es permeti concórrer a les empreses que incompleixin la llei per disposar de diners i/o operar en paradissos fiscals. Es va aprovar per ser del tot lògic que això sigui així.
 
Finalment, ERC, amb la nostra adhesió, va presentar una moció en suport a la proposició de llei per a la Reparació Jurídica de les víctimes del franquisme. Va rebre el vot favorable de tots els grups a excepció de C's per raons que no vaig acabar d'entendre i que em resultaria molt dificultós d'explicar.
 
I aquí es va acabar el Ple. això sí. No van faltar algunes intervencions poc afortunades d'algun ciutadà, pel que es refereix a la darrera de les mocions, que no cal ni comentar, ja que potser el que perseguia era algun grau de notorietat gens merescut.
 
Per cert, ja veig que cada vegada són més els qui, des de l'oposició llegeixen aquest blog, sota el risc de patir una mena de síndrome d'abstinència. No em sap pas greu. El problema és quan intenten rebatre les meves opinions. Com sabeu, una cosa són els fets i una altra les opinions. D'això darrer cadascú té les seves. els fets però, són el que són, i sempre es resistiran a ser tergiversats. encara que hom intenti donar-los la volta, s'acabarà imposant sempre la veritat. I això és el que ha acabat passant amb el famós tema del 0,7% del Pressupost municipal, que ha acabat essent un 0,6, però no un 0,1% com algú va voler insinuar. El mateix sobre el tema del bus urbà, doncs, l'estudi de mobilitat aprovat el mes passat no és més que una eina de treball que estableix uns mínims, i que aquest govern ja s'ha encarregat de demostrar que la seva voluntat és la d'anar molt més enllà des d'un inici. I qui acusa de mentider a un altre basant-se en una mentida, malament rai. Qui vulgui explicar que fa vint anys que sóc regidor d'aquest Ajuntament, que ho faci. Però, la veritat és que ho vaig ser durant dos anys, de 1991 a 1993, i després no vaig tornar a entrar en política local fins l'any 2007. Si sumo m'en surten onze! Diria que són uns quants els que em guanyen!
 
Que tingueu molt bon estiu!!!

Libre de virus. www.avast.com