dijous, 20 d’octubre del 2016

UN ANY DEL PUNT VAC!

Nou entitats s'han adherit al Punt de Voluntariat d'Acció Ciutadana en el seu primer any de funcionament

 

El Punt VAC (Voluntariat d'Acció Ciutadana) és un servei creat per l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans com a lloc de trobada, orientació i assessorament, que té la finalitat de coordinar entitats i persones amb vocació d'ajudar, així com potenciar la participació ciutadana. Aquest mes d'octubre s'ha acomplert el primer aniversari de la seva obertura al Centre Cívic i ja s'han adherit nou entitats.

 

Aquest espai de participació va encetar l'any passat un registre d'entitats, una oficina d'assessoria i un servei per derivar a les persones voluntàries a les activitats que més s'adeqüin al seu perfil. De moment, s'hi han adherit 9 associacions i 14 persones han estat informades i adreçades a associacions per col·laborar com a voluntaris.

 

Durant aquest primer any, des del Punt VAC s'han organitzat reunions amb centres educatius per impulsar el Servei Comunitari per a alumnes de l'ESO, així com trobades amb entitats culturals per oferir-los suport i assessorament. També s'han fet crides de voluntariat per a activitats organitzades per diferents agrupacions i s'han difós activitats solidàries de participació de tota la província de Barcelona.

 

Com participar i col·laborar

Les entitats i totes les persones que vulguin col·laborar en qualsevol camp, segons la seva disponibilitat, els seus interessos i les seves habilitats, es poden adreçar al Punt VAC. Segons el Tinent d'Alcalde i regidor de Voluntariat, Jaume Oliveras: "Aquesta eina tant pot servir per a col·laboracions estables com puntuals, ja siguin vinculades a la solidaritat i l'acció social, com a la cultura, les festes populars, o l'esport, entre d'altres".

Oliveras, ha reconegut que a Palau "sempre hem col·laborat i hem estat disposats a donar la nostra ajuda". L'Ajuntament, segons el regidor, ha seguit aquesta línia des de diverses àrees, des de la solidaritat envers les persones que pateixen la crisi econòmica fins a temes vinculats a la cultura, la gent gran, o la cooperació.

El regidor de Voluntariat, ha expressat que, després d'un any, "el Punt VAC s'ha convertit en un nexe d'unió entre les demandes i necessitats d'entitats i persones que volen dedicar el seu temps ajudar els altres. Ara hem de consolidar el servei".

El Punt VAC ofereix informació sobre el tipus d'entitats i projectes que es desenvolupen a Palau-solità i Plegamans, fer de contacte i col·laborar puntualment o periòdicament amb alguna entitat de la vila. Així, també dóna informació i assessorament sobre cursos de formació en l'àmbit del voluntariat i l'associacionisme.

En el cas de les associacions, el Punt VAC ofereix orientació i suport individualitzat en gestió associativa per a l'elaboració i posada en marxa de projectes de voluntariat, compromisos de col·laboració, assegurances, mètode de treball amb el voluntariat, i formació i contacte amb persones interessades a col·laborar voluntàriament amb vosaltres. D'altra banda, aquest servei fa difusió d'activitats formatives que puguin ser d'interès i informació permanent sobre el món associatiu.

El Punt VAC està obert al despatx 7 del Centre Cívic (antic CAP), cada dimecres, de 15 a 19h. S'hi pot contactar a voluntariat@palauplegamans.cat i al número de telèfon 636.17.24.44.

 




Avast logo

El software de antivirus Avast ha analizado este correo electrónico en busca de virus.
www.avast.com