dimarts, 28 de novembre del 2017

PEL RECONEIXEMENT DEL GOVERN LEGÍTIM DE CATALUNYA I LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS!

L'actitud antidemocràtica d'un estat caduc i represor com l'espanyol, s'ha demostrat amb escreix que no té límits. Les notícies sobre prohibicions permanents a tot nivell, la privació constant de drets fonamentals, la judicialització de la vida mateixa, la intolerància política..., i totes les extremituts d'aquell qui se sent ja al final de la seva existència, actuant amb tota l'agresivitat de la que és capaç per mirar d'evitar l'inevitable, ens ha fet plantejar que, potser valia la pena insistir en les nostres pretensions d'exigir la fi de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, la llibertat dels nostres presos i la possibilitat que el Govern català a l'exili junt amb la resta de consellers/es a la presó, pugui tornar a exercir les seves funcions i la necessitat que s'el reconegui com l'únic Govern legítim de Catalunya. Ens ha fet decidir a presentar una nova moció, que serà debatuda i votada en el ple ordinari del mes de novembre que, com sabeu, tindrà lloc aquest dijous dia 30 a partir de les 19 hores a l'Ajuntament.

 

Us transcric literal la moció:

 

 

MOCIÓ PER EXIGIR L'ANUL·LACIÓ DE L'APLICACIÓ DE L'ARTICLE 155 DE LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA, L'ALLIBERAMENT DELS PRESOS POLÍTICS I PERQUÈ ES RECONEGUI EL GOVERN PRESIDIT PER CARLES PUIGDEMOMT COM L'ÚNIC LEGÍTIM DE CATALUNYA

 

 

L'acord entre el Partit Popular, el Partit Socialista Obrer Espanyol i Ciudadanos per a la suspensió de l'autonomia de Catalunya, evidencia que davant d'un problema polític la resposta de l'Estat espanyol es basa en la repressió i en la retallada de drets.

 

Trenta-vuit anys després de recuperar l'autonomia catalana amb l'aprovació de l'Estatut, després de les llargues dècades de dictadura franquista, són ara tres partits polítics en el marc democràtic els qui volen tornar a sotmetre Catalunya a aquella situació d'anul·lació política.

 

L'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola liquida, de facto, l'autonomia catalana a través d'un fort atac als drets dels catalans i les catalanes per la incapacitat de diàleg de l'Estat espanyol i que s'ha concretat en la seva resposta repressiva a través de la vulneració de drets fonamentals, la censura d'internet i de mitjans de comunicació, la violació del secret postal, les detencions de càrrecs públics, l'empresonament del Vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, el Conseller de la Presidència de la Generalitat, Jordi Turull, i sis Consellers/res del Govern legítim de Catalunya, a banda dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, querelles i processos judicials contra el govern, la mesa del parlament i més de 700 alcaldes i alcaldesses, la brutal violència policial exercida contra la població pacífica l'1 d'octubre, el gran desplegament de forces policials que encara es manté a Catalunya i la intervenció i congelació dels comptes de la Generalitat de Catalunya, més el cesament de prop de cent quaranta càrrecs electes del Govern català. Tot plegat, ha provocat que el President Carles Puigdemont i quatre dels seus Consellers, s'hagin vist en la necessitat d'establir-se a Brusel·les amb la finalitat de poder seguir exercint el lideratge del Govern legítim de Catalunya a l'exili i fer visible internacionalment la manca de garanties del sistema judicial espanyol.

 

El Govern espanyol i els partits polítics que li donen suport continuen optant per la via de la repressió i la vulneració de drets enlloc d'escoltar el clam del poble i les institucions de Catalunya que en les eleccions del passat 27 de setembre de 2015 van concedir la majoria absoluta del Parlament a les forces independentistes i que el passat 1 d'octubre, en el referèndum d'autodeterminació de Catalunya, va ser novament refermat el mandat democràtic per a la independència de Catalunya.

 

El darrer episodi antidemocràtic de l'Estat espanyol, s'ha demostrat amb el processament de la Presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, qui després de passar unes hores empresonada de forma injusta i il·legal, va quedar en llibertat sota fiança de cent-cinquanta mil euros. De la mateixa manera que els membres de la Mesa del Parlament català favorables a la independència de Catalunya, també es troben en les mateixes condicions de llibertat sota fiança.

 

L'existència de tota aquesta ofensiva judicial clarament antidemocràtica, els presos polítics, el Govern de Catalunya a l'exili, la violència perpetrada per un Estat com l'espanyol mancat de voluntat de diàleg per resoldre per la via política els problemes polítics, han provocat múltiples reaccions per part del poble de Catalunya, amb gran repercussió com han estat l'Aturada de País del passat dia 8 de novembre o la gran manifestació en reclamació de l'alliberament dels presos polítics que va tenir lloc el passat dissabte dia 11 de novembre al carrer Marina de Barcelona.

 

 

 

Per tots aquests motius, l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

 

 

ACORDA

 

 

Primer. Manifestar el suport al Govern de Catalunya, reconeixent-lo com a únic Govern legítim actual de Catalunya, malgrat l'empresonament de vuit dels seus membres i la persecució política i penal practicada contra el President i els altres quatre consellers/es actualment a l'exili, així com a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell i els membres de la Mesa del Parlament favorables a la independència de Catalunya. Manifestar també el suport al Parlament de Catalunya perquè faci efectiu el mandat popular del passat 1 d'Octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum d'Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República aprovades per aquest Parlament.

 

Segon. Condemnar la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l'Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes, amb l'empresonament del Vicepresident del Govern de Catalunya, Oriol Junqueras, el Conseller de la Presidència, Jordi Turull i sis consellers/es més, el processament de la Presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell i els membres de la Mesa del Parlament favorables a la independència de Catalunya, i la persecució del President de la Generalitat i els Consellers exiliats a Brusel·les, per raons únicament polítiques i ideològiques.

 

Tercer. Instar el Govern espanyol i els partits que li donen suport a anul·lar la suspensió de l'autonomia de Catalunya, amb l'aplicació per part d'aquell Govern, prèvia autorització del Senat espanyol el passat dia 27 d'octubre de l'article 155 de la Constitució espanyola.

 

Quart. Donar suport a totes les iniciatives provinents de l'ANC i Òmnium Cultural encaminades a restablir la normalitat democràtica al nostre país, cridant a la participació als ciutadans de Palau-solità i Plegamans a les eleccions del proper 21 de desembre, però també a les concentracions, caçolades, encartellades, aturades del país o altres que s'organitzin per aconseguir l'alliberament dels nostres presos polítics. Al mateix temps, que s'acorda col·locar una gran pancarta al balcó del nostre consistori on es demani de forma explícita la Llibertat pels presos polítics catalans.

 

Cinquè. Comunicar aquest acord al President de la Generalitat de Catalunya, a la Presidenta del Parlament de Catalunya, a l'Associació Catalana de Municipis, a l'Associació de Municipis per la Independència, al Govern espanyol i als grups polítics del Parlament de Catalunya, tot demanant a les formacions polítiques a les que pertanyen els càrrecs empresonats i a l'exili, que facin arribar el suport de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans a les seves famílies.

 

 

Palau-solità i Plegamans, 14 de novembre de 2017.

 

 

Jaume Oliveras Malla

Portaveu del Grup Municipal de PDECAT – DEMÒCRATES

 

 

 


Virus-free. www.avast.com