divendres, 27 d’abril del 2018

PLE ABRIL 2018: SENSE NOVETATS

Un ple, el d'ahir, en el que vam presentar una moció, aprovada per unanimitat, per declarar Palau-solità i Plegamans, com a municipi lliure de paradissos fiscals. També vam presentar de forma conjunta amb ERC i la CUP una moció per donar suport als Comitès de defensa de la República i la resistència civil activa i no violenta, en la que, després de sentir els tronats arguments de la representant del PP (perquè C's es limita a votar en contra sense més argumentacions) i aquell discurs sempre confós del PSOE de Palau on sembla que tant aviat volen dir que sí, però que no, per acabar votant que no juntament amb tot el bloc local del 155. L'abstenció d'ICV i ganemos i el suport només dels tres grups que la presentàvem més el del regidor Miquel Truyols, va fer que, no prosperés amb sis vots a favor, vuit en contra i dues abstencions.
 
Finalment, ens vam adherir a una moció, que va acabar essent aprovada per unanimitat i que presentava la CUP, per declarar el municipi de Palau-solità i Plegamans Municipi antifeixista, al mateix temps que s'acordava posar el nom de Guillem Agulló a un carrer del nostre poble. De nou la representant del PP va fer intents, sempre frustrats, de confondre amb el concepte feixisme amb determinades accions o situacions vinculades a l'independentisme, però, com que el sentit del ridícul d'aquesta gent, no té límits, entenc que no mereix el més mínim comentari.
 
I ja que he començat pel final, parlant de les mocions, ICV n'havia presentat una per denunciar la inexistència de partides pressupostàries en els pressupostos generals de l'Estat per a que els municipis puguin seguir aplicant polítiques de lluita contra la violència de gènere i d'igualtat; denunciant també l'incompliment del Pacte d'estat en matèria de violència de gènere, exigint-se al mateix temps, que es destinin els diners necessaris a l'efecte. en aquest cas, també fou aprovada, però amb un sol vot en contra, el del PP, la representant del qual es va limitar a llegir un argumentari que li havien fet arribar del seu partit, on es feia més palès encara que en els pressupostos de l'Estat no es destinarà ni un euro l'any 2018 a combatre la violència de gènere per part de les administracions locals, malgrat els compromisos adquirits per la ministra Montserrat. I és que, va detallar totes les partides en matèria de violència de gènere..., i efectivament, cap partida per als ajuntaments, com fins ara sí que s'havia fet.
 
Això em porta també a comentar que, a l'inici del plenari, vam acordar per unanimitat que tota la corporació municipal baixés a la plaça de la Vila per participar a la concentració convocada per denunciar la sentència feta pública ahir contra els membres de l'anomenada Manada, que tots els grups municipals vam condemnar i ens vam solidaritzar amb la noia que, digui el que digui el tribunal, va patir la violació en massa amb militars i guàrdies civils inclosos durant els San Fermines d'ara fa dos anys a Pamplona.
 
C's va presentar una moció demanant la instal·lació d'un tatami al pabelló d'esports Maria Victor, tot ressaltant el gran nombre de persones que, segons diuen, practiquen esports de contacte al nostre poble, instant també al seu reconeixement públic per les seves importants consecucions a nivell nacional i internacional. Ves a saber què volen dir aquesta gent quan parlen de nacional i d'internacional! Hi vam donar suport, tot i que l'equip de govern ja es va encarregar de rebaixar les pretensions de la moció, arribant a un acord amb els srs. Martínez de C's on es fa constar que el que es demana és fer un estudi sobre `quantes persones practiquen aquests esports al nostre poble, que també s'analitzi a l'estudi la possible ubicació del tatami, mirar un lloc provisional per a instal·lar-lo i també cercar quina partida pressupostària es podria utilitzar per a la seva adquisició. Total, que amb els canvis proposats, ves que d'aquí a tres o quatre anys, ja tinguem el famós tatami!
 
I com que avui he començat pel final, parlem dels punts del ple pròpiament dits, en el sentit de les propostes del govern que, com ja és de costum, són força escasses. Es va aprovar la nova ordenança municipal reguladora de tinença d'animals.  Alguns canvis sobre la ja existents, per adaptar-la a normatives superiors, però també per regular situacions noves com les relacionades amb els porcs semglars, tant presents darrerament en els nostres (pocs) boscos i el que no són boscos! Fou aprovada per unanimitat.
 
També fou aprovat per unanimitat concedir la bonificació del 95% de l'impost sobre construccions i obres a un dels coberts destruïts pel gran incendi de l'estiu passat a la finca de can Torrents.
 
I finalment, fou aprovat per tots els grups i l'abstenció d'ERC, el nou Pla Local de Joventut, del que, pocs canvis s'hi observen, més enllà d'intentar que les noies facin més us de l'Espai Jove l'Escorxador, potenciar les arts escèniques ara que ja disposem de la nova sala polivalent a l'Escorxador i fomentar amb major mesura la participació dels joves en tot el que es refereix a les polítiques de Joventut, això sí, com ja vaig fer quan vaig ocupar la responsabilitat de Joventut en el mandat 2007-2011, es considera com a concepte Jove, a les persones que tenen entre dotze i trenta anys, i no com en el que estava fins ara en vigor que s'aplicava als joves a partir de setze anys. gran treball de les tècniques de l'àrea que cal reconèixer junt amb les entitats de joves que tant bona feina estan portant a terme des que existeix l'equipament de l'Escorxador.
 
I fins aquí els punts del ple. A l'apartat de precs i preguntes, aquest mes vam decidir llegir una bateria de preguntes que hem presentat per escrit al registre municipal i que l'equip de Govern haurà de contestar en un termini no superior a trenta dies. Ja sabeu que penso sobre l'aparent bona predisposició del govern a contestar de forma immediata les preguntes que se li formulen al ple. Que això només serveix per contestar amb evasives, dient que tal cosa i tal altra s'estan estudiant, que hi estan treballant i que quan tinguin més informació, ja ens ho faran saber. recordeu que en el mandat 2007-2011 el govern contestava les preguntes en el següent ple. Això permetia oferir una informació més clara, transparent i detallada. L'actual PSC-PSOE prefereix treure's la feina del damunt ràpid i que no s'en parli més. Ara demanem respostes i informes per escrit a fi d'obtenir informació al detall sobre diferents aspectes d'interès. com que ara seria massa llarg d'explicar quines preguntes vam fer, us les transcriuré en un proper apunt. Sapigueu que això no els va fer gens ni mica de gràcia, però, si estem a l'oposició no és pas per fer bonic, sino també per fer feina i controlar l'acció o inacció del Govern.
 
No vaig poder evitar, durant aquest mateix torn, de fer un reconeixement públic a l'amic Domenec Cano Senties. Un gran professional que ha esdevingut l'autèntica ànima de l'àrea de Comunicació de l'Ajuntament des que el vam contractar quan jo mateix ocupava la responsabilitat de Regidor de Comunicació. Amb ell vam construir, partint de zero, un departament de Comunicació, amb el cap de l'àrea com a càrrec de confiança, la dissenyadora gràfica i també la posterior legalització, prèvia aprovació del corresponent projecte tècnic, de Ràdio Palau i la convocatòria pública de les oposicions per a ocupar la plaça de director i la de la periodista que van iniciar el nou projecte d'emissora municipal. així, amb ell, ens garantíem que mai més tornés a passar allò que, com a conseqüència d'un canvi de govern, no hi havia ningú que s'ocupés de gestionar la pàgina web municipal, les xarxes socials o les notes de premsa. Conec al Domenec, com aquell qui diu, des que va néixer. El meu apreci cap a ell, és total. sé de la seva gran valua professional però també de la seva gran discreció i modèstia. Si marxa a un altre Ajuntament és per millorar. com vaig dir ahir, si qui el substitueix és només la meitat de professional que ell, ja ens podem donar per satisfets!
 
Domenec, que tinguis molta, molta, sort!!!

Libre de virus. www.avast.com