dijous, 17 de maig del 2018

DEIXEM-LOS ESTAR D'UNA VEGADA!

Acomplexats. sí, aquests darrers dies, caient a la trampa que ens paren permanentment els anomenats unionistes, no fem res més que discutir i replantejar-nos si s'ha fet bé acceptant que en Quim torra hagi estat proposat i escollit President de la Generalitat, ni que sigui de forma temporal fins que recuperem la normalitat democràtica truncada pel govern i els tribunals espanyols. I és que, com ens passa molt sovint, no acabem de saber fugir de les provocacions alienes, i menys encara, no sabem actuar sota un criteri clar d'autocentrament. És a dir, d'una vegada, hem de ser nosaltres, deixant que facin i diguin el que els doni la gana els nostres adversaris que, recordem-ho, són sobretot els nostres enemics.
 
Ja sé que més de tres-cents anys d'ocupació espanyola han fet molt mal. sé també que som gent que sembla que cerquem permanentment la perfecció, el detall, les maneres, el com més que el què. Però, després d'assistir a l'espectacle infecte que alguns dels nostres enemics ens han volgut sotmetre amb això de determinats articles i piulades del President Torra, crec que ja ens ha portat al ridícul més inversemblant.
 
Sembla mentida que ens perdem en debats absurds sobre si quan va dir que els espanyols només ens saben expoliar, si les bèsties que ens odien i odien també la nostra llengua... i d'altres afirmacions de l'estil sense més. Tots sabem, i no cal perdre-hi tant el temps, que quan parla dels espanyols, es refereix a l'Estat, al seu aparell, al seu Govern. Sabem perfectament que no es refereix a tots els espanyols. són expressions del tot col·loquials que qualsevol de nosaltres fem servir parlant dels: francesos, els russos, els xinesos, etc, i no necessàriament ens referim a totes les persones que conformen aquestes nacionalitats. són coses tant i tant òbvies, que fa hasta vergonya haver-ho de comentar!
 
Caiem en aquests paranys, sembla que sense adonar-nos que abans, hem assistit inpertèrrits, com si fos tant normal, que algú digui que cal bombardejar-nos, que "a por ellos", que si som uns racistes, xenòfobs i supremacistes, feixistes, intolerants... i tot el que hem de sentir a diari.
 
Necessitem aplicar-nos d'una vegada la idea de l'autocentrament. catalunya som nosaltres i només ens tenim a nosaltres per defensar-nos. Només nosaltres podem autocontrolar la nostra pròpia forma d'actuar, deixant de banda d'una vegada el que facin o diguin els qui ens volen mal. No cal que anem repetint fins a la sacietat que espanya ens roba, ens humilia, ens expolia, ens denigra d'una forma constant, perquè ja ho sabem. Espanya només pretén la nostra riquesa per la seva pròpia subsistència. La resta no és que els sobri, sino que els molesta i incomoda, quan s'adonen que després de més de tres segles d'ocupació, malgrat tot, la llengua segueix viva, mantenim una cultura forta, unes institucions, un sistema jurídic..., i el pitjor d'avui: una televisió i ràdio públiques que ja voldrien per a ells, i una policia també pròpia,moderna i de les més eficaces d'Europa occidental.
 
No he entès mai les raons per les quals hem d'estar pendents de titulars de diaris, ràdios i televisions que només cerquen el nostre descrèdit i humiliació. Perdem massa el temps en això. Dediquem-nos a treballar per seguir fent República, seguir construint la Nació, seguir sumant més i més ciutadans a les causes i els valors que guien la nostra existència. Seguim doncs, treballant per consolidar la democràcia, la majoria republicana, per fer que la nostra llengua, amb respecte a totes les altres, sigui la natural, com a pròpia que és de catalunya. Perquè el Parlament i el nou Govern apliquin i tornin a donar contingut a les més de vint-i-sis lleis amb caràcter social que han estat suspeses per un Tribunal polític espanyol que diu que garanteix el compliment d'una Constitució que no és cert que ampari aquests tipus de resolucions. Seguim denunciant davant d'uns tribunals que ja sabem que no ens donaran la raó perquè, d'una banda, tampoc han fet la necessària transició democràtica del 78, i per una altra, perquè s'erigeixen en defensors de l'espanyolitat en contra del que democràticament ve decidint el poble de Catalunya des de fa ja uns quants anys; però cal seguir denunciant perquè sàpiguen que no ens fan por, i que quan les seves sentències siguin analitzades per òrgans i tribunals internacionals, els caigui la cara de vergonya i hagin de respondre per les seves conculcacions dels drets i llibertats més elementals.
 
I és que, quan denunciem, quan reclamem, quan instem als tribunals perquè es garanteixin els nostres drets fonamentals, ho fem sabent que, per a ells, l'unitat d'Espanya i les ànsies d'aniquilació del que som i volem ser democràticament, està per damunt de tot: dels drets fonamentals i les llibertats públiques, dels drets civils i polítics, de la Declaració Universal dels Drets Humans, de l'article 10 de la Constitució que diu que aquesta es basa i fonamenta en la Carta de Nacions Unides i en els convenis internacionals subscrits per Espanya, de la voluntat majoritària del poble de catalunya, del Parlament... i del que sigui!
 
S'han inventat delictes inexistents per mantenir empresonades a persones honestes, castigar a les seves famílies i fills, per petits que siguin, canviaran lleis i reglaments per aconseguir castigar prèvia tipificació, actituds que res tenen a veure amb conculcació de drets. si cal es carregaran l'essència mateixa de la Democràcia. Tot, per evitar que marxem. No per res, sino perquè sense nosaltres, sense Catalunya, sense la nostra economia, Espanya és pur tercer món. I dic tercer món, tant econòmicament, com social i políticament. Qui els manté dins d'uns paràmetres de certa proximitat amb els valors occidentals, és catalunya. I ho saben tant i tant bé, que faran el que calgui per mantenir-nos ben lligats. I quan dic el que calgui, és quan haureu de recuperar tot allò del "A por ellos, el bombardear Cataluña" i tot el que no cal repetir. Si cal, voldran trencar la convivència que diu que trenquem nosaltres, al·legant als orígens de les persones. Nosaltres que tenim més clar que ningú que som un poble mestís, fet de gent de tantes i tantes procedències i orgullosos que n'estem. voldran fer veure que som violents, quan l'única violència l'han perpetrada ells. I és per això que reitero la necessitat de l'autocentrament. Hem d'anar més a la nostra. No ens deixem intimidar, influenciar, arrossegar ni acomplexar per petiteses sense importància. si ho fem així, si el nou Govern comença a anar a la seva complint amb el compromís de fer República, d'actuar en favor de les persones i les més desafavorides socialment, etc. aleshores, només depenem de nosaltres.
 
Cal denunciar, reclamar i el que calgui davant dels tribunals. Però sempre amb la mirada posada a la jurisdicció internacional. Ja n'hem començat a veure els resultats. A Europa ningú els ha d'explicar què vol dir democràcia, majories, justícia imparcial i justa,... el nostre objectiu és arribar allà on segur ens donaran la raó. serà llarg, però serà!
 
La llibertat, la independència, la República... és només a les nostres mans i només nosaltres sols, amb dignitat, amb convicció i de forma cívica, pacífica i democràtica, ho aconseguirem!!!
 

Libre de virus. www.avast.com