dilluns, 3 de setembre del 2018

FINAL DE VACANCES, FESTA MAJOR..., COMENCEM!

Doncs, ja ho veieu, aquesta vegada he complert amb la promesa i no he escrit res durant el mes d'agost. Mes de desconexió, de vacances, de llargues hores de copes i tertúlies amb els amics, de viatges, (impressionant Islàndia)! de bones lectures, del meu Alt Empordà, i també... perquè no? d'una mica de Festa Major!
 
Per primera vegada no he caigut en la temptació d'escriure sobre el Barça, la tramuntana ni el Procés. Però, potser sí que cal fer una mica de valoració de la nostra festa gran i començar a oferir algunes pinzellades del que ens espera en els propers dies, setmanes o mesos, que, com bé sabeu, venen temps moguts amb les eleccions municipals a l'horitzó.
 
Sempre recordaré aquella frase de l'Alcaldessa Padrós pronunciada durant el pregó de Festa Major del 2011, després de recuperar l'alcaldia dels quatre anys en els que nosaltres vam governar el poble, i no em va pas vergonya dir-ho, amb ERC i PP, quan va dir solemnement allò de: "En aquesta Festa Major, si alguna cosa no us agrada o no funciona com voldríeu, no és culpa de l'Ajuntament. És la festa que vosaltres heu triat a través de la participació ciutadana"! I renoi, aquest és el principi inalterable que mantindrà fins al final. Li va agradar tant la nova fórmula de veritable participació a l'hora d'organitzar la festa Major que s'havia implantat durant els quatre anys precedents, amb el regidor Miquel Truyols al capdavant, que s'hi va agafar amb tanta força que no ho ha deixat. Ja sabeu, tot el que no us agradi de la festa Major, no us queixeu pas a l'Ajuntament, la resposta del Govern Padrós sempre serà la de dir que és la que la gent ha triat. I això n'hi ha molts que no saben que no tot és objecte de participació. L'exemple més clar de tots el constitueix el Pregó. algú ha tingut notícia d'algun pregó enguany? això és decisió de la Regidoria de festes. ens van oferir un espectacle molt bonic, però sense pregó. L'hem trobat a faltar. Clar, que després de l'experiència de l'any passat amb en Jordi LP i les seves imprecacions masclistes, més val que no n'hi hagi!
 
El que sí cal valorar i agraïr per damunt de tot, és l'enorme esforç i feinada que porten a terme tots els voluntaris i entitats que participen de la festa Major. És evident que sense la seva del tot imprescindible tasca, això no seria possible. a mi m'agrada fer agraïments a voluntaris, entitats i persones que sense cap remuneració fan que tot plegat tiri endavant amb èxit. quan llegeixo agraïments a personal de brigades i policies que treballen cobrant hores extres (algun dia comentarem l'absoluta bojeria econòmica que perceb el cos de la Policia Local per treballar a la festa Major. En el conveni col·lectiu venen establerts uns mòduls exclusius de festa Major que fan autèntic fredat! I, amb tot, la seguretat ciutadana, el vandalisme, l'incivisme, el descontrol en el consum d'alcohol i d'altres substàncies, desborda qualsevol límit mínimament raonable. I no és pas culpa dels agents al carrer. És conseqüència de la manca absoluta d'instruccions sobre què cal vigilar, on, a qui, per què, i com cal actuar. Això sí, quan hi ha problemes importants, sentireu la cançoneta de la sra. alcaldessa dient que tot plegat és culpa dels Mossos que no es veien. Però, en canvi, els nostres 28 agents de policia eren als actes a fer bonic amb la seva presència, i no pas a les zones de "botellón", ni de conflicte ni en zones poc il·luminades on tots sabem qui i perquè s'hi concentren determinats col·lectius.
 
M'ha agradat que s'hagi eliminat el Correbars. M'agrada l'ambient de les barraques. Tot això ja és opinió personal. No m'agraden les famoses Matinades ni que persones sense experiència es dediquin a llançar coets de gran potència, creant situacions de risc importants. No m'ha agradat que es donés instruccions a les brigades municipals perquè retiréssin llaços grocs, (clar que, ara que el Govern municipal només pot tirar endavant gràcies als vots favorables persistènts dels Martínez de C's, bé han d'acontentar-los per mantenir el suport durant els mesos que queden de mandat). No m'agrada que hi hagi discoteca durant cinc dies seguits fins a les cinc del matí. M'agraden els jocs populars, les bitlles, la Marató de donació de sang a la que participo cada any. M'agraden els Castells, encara que siguin prestats, la cursa i caminada Maria Victor. I finalment, després que la sra Padrós eliminés els focs artificials de fi de Festa Major dient que això era cremar els diners, m'agrada que, al final, gràcies al meu cosí Josep Maria i a la memòria del meu tiet Josep, el nostre poble pugui recuperar la normalitat com tots els altres pobles amb un bon fi de festa amb castell de focs! Per cert, l'any 2007 el govern entrant es va trobar amb uns pressupost de castell de focs de més de dotze mil euros. L'any 2011 va deixar el govern amb un pressupost de sis mil i uns focs extraordinaris!
 
I, després d'aquesta Festa Major, amb una mica menys de gent als actes que l'any passat, conseqüència d'haver caigut molt aviat (l'any vinent serà a la inversa), toca començar a treballar. avui mateix es presenten els famosos Pressupostos Participatius, (sabeu allò que l'oposició fa la feina i el govern en treu el profit? Doncs això, que nosaltres ja sabem de què va després dels anys tot plegat)! Haurem de parlar i amb detall durant les properes setmanes de temes que no podem oblidar: la piscina municipal, el què i el com de la construcció de la nova biblioteca que vam aconseguir assegurar pel nostre poble..., dels "Amics" que potser no ho eren tant, del museu parroquial..., i moltes altres coses!
 
Ara toca posar-nos de nou les piles..., i res millor per això que assistir el proper dijous dia 6 de setembre (aquest dijous) a partir de les 20.30 del vespre als Jardins de can Cortès. Tindrà lloc la presentació de la candidata Laura Navarro com a alcaldable per Junts per Palau-solità i Plegamans. Ella ha d'esdevenir el veritable canvi al nostre poble. Us hi esperem a tots!!!

Libre de virus. www.avast.com