divendres, 28 de setembre del 2018

PLE SETEMBRE 2018. EL NOSTRE 155 AMB GANEMOS PALAU INCLÒS!

Tota aquesta gent dels anomenats Comuns i els seus satèlits diversos, han jugat molt a la indefinició, a l'ambigüitat, al sí però no, el depèn, el ja veurem.... Però, tot i que ja fa temps que es veia, ahir va quedar del tot clar que, aquesta cosa que respon al nom de Ganemos Palau, que a les eleccions de 2015 els ciutadans que els van votar es pensàven que votàven Podem, però que resulta que va acabar essent una formació a banda, amb domicili social a Valladolid, que no saps ben bé quin posicionament tenen en res i que, no sé per què, però a mi em dona tota la sensació que, després que un dels dos regidors que van sortir aviat farà dos anys que es troba del tot desaparegut del mapa, ajuda, d'una forma clara i evident al Govern municipal amb la seva absència, ja que així amb els dos regidors de C's aconsegueix sempre les majories necessàries en totes les votacions. I l'altra regidora, la Luísa fernández, que forma part inseparable, indiscutible i indissociable d'un Govern socialista, formant part ja, sense manies dels seus pensaments i posicionaments a tots els efectes; crec doncs, que Ganemos ni existeix ja ni tindrà cap opció de cara al futur, que no sigui formant part ja d'una candidatura del PSC-PSOE.
 
Ahir, en una moció indigna, infecta, vergonyant i vexatòria per a tots aquells que lluitem d'una forma cívica i pacífica pels nostres objectius polítics, C's va presentar una proposta en la que, sota l'aparença de voler denunciar totes les formes de violència, es referia només a l'independentisme com a un moviment violent, foragitador, intol·lerant... i què us haig de dir jo que no sapigueu d'aquesta gentola. Tampoc cal que hi esmeni masses esforços a comentar-la, però sí que es va fer evident que PP,PSOE, (el PSC ja sabeu que no existeix) C's així com Ganemos de la sra. Fernández, pensen exactament el mateix sobre el moviment independentista i ens voldrien veure a tots il·legalitzats, processats, acusats de tots els delictes inexistents dels que ens acusen fiscals i jutges que han crescut i s'han format en l'odi a Catalunya, la seva llengua i cultura, emparats en un franquisme sociològic que ha rebrotat com mai ens pensàvem, (il·lusos de nosaltres) que podria passar. La moció va prosperar. I és que ja sabeu que els independentistes només ens tenim a nosaltres i, de moment, a l'espera que les coses canviïn, som minoria a l'Ajuntament. Esmén a banda mereix la regidora Marcuello d'ICV qui, malgrat l'equidistància que el seu partit fa palesa en moltes ocasions, manté un paper força clar en relació al dret a decidir i la condemna a la violència d'aquest estat espanyol amb clares mostres d'actituds feixistes en la seva forma d'actuar.
 
Però, no va acabar aquí la cosa, ja que en una moció presentada per ERC, a la que ens hi vam adherir i que nosaltres també hauríem presentat perquè venia inicialment proposada per l'ACM, reconeixia l'esforç de tots els ciutadans que van fer possible el referèndum del 1 d'octubre de l'any passat i demanava l'immediat alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats. El 155 palauenc, amb Ganemos del tot incorporat al bloc, va tornar a actuar a la una. I el mateix va passar amb una moció presentada pel nostre Grup municipal, del PDECAT - Demòcrates, denunciant la falta d'independència del poder judicial arran dels infectes correus electrònics de jutges i magistrats d'arreu d'Espanya i catalunya en els que prenen clara partida en contra del procés d'independència de Catalunya titllant als seus líders de nazis, colpistes, violadors, extremistes o fills de puta! Tornem-hi, 155 i Ganemos en bloc sense manies en contra d'una qüestió tant elemental com és la independència del poder judicial. Si quedava algú que no ho tenia clar, ara ja ho sap. si aquesta gent de ganemos es tornés a presentar a les eleccions municipals, que algú els pregunti quina diferència hi ha entre el seu pensament i el del PSOE. O també en relació a C's o PP, a qui per cert, cada dia s'el veu més convençut que el seu paper queda del tot traspassat a C's, quedant-li només acabar d'esgotar els pocs mesos que els queda per mantenir representació a l'Ajuntament.
 
Això és el que va donar de sí el que es refereix a les mocions polítiques. En l'apartat de mocions, ja que he començat pel final, també vam tractar una moció d'aquelles que darrerament ens presenta ICV que expressa el seu desacord sobre quelcom que encara no existeix. Si en el darrer ple expressàvem el rebuig a una idea que s'havia publicat en premsa, però de la que res s'havia proposat encara, com era la d'escursar horaris en determinats CAPs, ahir, del que es tractava era d'adherir-nos a una carta que la FAPAC havia enviat al Conseller d'Ensenyament en relació a un decret, que no existeix, sobre la regulació del servei de menjadors escolars per al curs 2019-2020. Es va aprovar per ampla majoria, però nosaltres vam expressar la nostra disconformitat ja que el que hi ha damunt la taula no és res més que un document de treball que caldrà consensuar amb totes les parts, i que ha d'acabar convertint-se en un decret. Però, avui per avui, no hi ha res. A nosaltres no ens agrada pronunciar-nos sobre fum i per això no hi vam donar suport. quan hi hagi concrecions, ja en parlarem.
 
I la darrera de les mocions, va ser una petició de l'Il·lustre Col·egi d'advocats de sabadell, que demanàven a l'Ajuntament que aprovés una proposta de resolució expressant el descontentament amb el fet que sembla que no es complirà amb el compromís d'obrir dos nous jutjats de primera instància a Sabadell a finals d'any. Es va aprovar per unanimitat. El que vam denunciar nosaltres és que una petició d'una institució com el Col·legi d'advocats se la vulgui apropiar el PSOE palauenc com a pròpia fent veure que la presenten ells al ple. Jo ja fa temps que sabia que el Col·legi havia demanat a l'Ajuntament aquest posicionament, però no crec que fos de rebut que hagués corregut a presentar-la com a pròpia. Mira que n'és de fàcil donar trasllat a tots els grups municipals de la sol·licitud del Col·legi. Però no. els poden les ànsies de protagonisme. es deuen pensar que això els dona més credibilitat, i potser més aviat els en resta!
 
Pel que fa als punts ordinaris del ple. Es va aprovar la ja habitual modificació pressupostària de cada plenari, en la que sempre ens hi abstenim, doncs pensem que aquesta és una eina del Govern per anar ajustant les partides del pressupost al dia a dia del consistori. també, finalment, després que ja ho hagi aprovat tothom arreu, es va aprovar l'increment salarial del 1,5% més el 0,25% als treballadors i funcionaris municipals, que es va acordar pel govern de l'Estat. això que a tots els ajuntaments , consells comarcals i demés es va aprovar pel juliol, aquí s'ha aprovat pel setembre. Sort que és amb efectes retroactius!
 
Altres qüestions de tràmit com és l'ampliació a quatre municipis més del servei de taxi, la modificació d'estatuts del Consorci de Normalització lingüística o la ratificació de la disolució del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, per absorció del mateix en el propi consell Comarcal.
 
Finalment, van portar a ple la pròrroga de sis mesos, més sis mesos més del servei de recollida d'escombraries. L'excusa (perquè és una excusa) va ser que s'està treballant en mancomunar aquest servei amb Polinyà i Sentmenat. Ara per ara això és del tot impossible. Aquests municipis estan a anys llun del nostre en la recollida selectiva. Nosaltres tenim porta a porta amb un 75% de reciclatge. Algú es pensa que, amb el desgast que aquest canvi comporta, aquests pobles faran el canvi al porta a porta en un any electoral? De cap manera. A més, el Pla de govern diu que durant aquest mandat es procedirà a revisar i millorar l'actual sistema de recollida d'escombraries. Total, que patada endavant, dediquem-nos ara a fer campanya per les eleccions... i el nou govern ja s'espabilarà amb aquesta patata calenta!
 
A precs i preguntes, després de gairebé tres hores de ple, poca cosa. Impressionant la resposta de l'Alcaldessa sobre aquesta mena de rotonda dibuixada al terra davant l'església de Sant Genís: Diu que qui ho va pintar (aquesta xapussa) ho va fer pel seu compte, (desconec si era la brigada o una empresa contractada) i qe s'ho van trobar fet perquè eren vacances i ningú hi estava al damunt. Algú s'ho creu això? Jo no. El que passa és que tothom s'els ha llançat al damunt i ara en surten com poden! Sobre la retirada de llaços grocs i altres cartells relacionats, l'alcaldessa diu que ella no dona ordres a la policia ni a la brigada en aquest sentit, i que si ho fan és perquè tenen l'ordenança de civisme molt ben apresa i tot allò que no està permès, ho retiren d'immediat. Conclusió: que és la regidora carme Sanz qui dona les ordres, doncs això és el que es va donar a entendre de forma clara. I jo que vaig preguntar-li a la regidora Fernández sobre la raó per la qual s'havia acordat en Junta de govern del passat dia 16 de juliol, eliminar del Catàleg de Serveis socials els tràmits administratius relatius al Programa d'Infància de la caixa, els de l'assessorament jurídic a dones o els referits al PIRMI. em va contestar que no en tenia ni idea i que s'ho havia de mirar. Aquest és el nivell!!!

Libre de virus. www.avast.com