dijous, 17 de desembre del 2009

DIA DEL VOLUNTARIAT


Diumenge passat vaig assistir en la meva qualitat de regidor de Governació de l'ajuntament de Palau-solità i Plegamans, a l'acte institucional d'homenatge i reconeixement als voluntaris de Protecció Civil del Vallès, que va tenir lloc en un conegut hotel de la població de Vilanova del Vallès.

Allà, a banda de la major part de voluntaris dels nou municipis que integren la coordinadora de Protecció Civil de la comarca, hi eren 8 dels 11 membres que formen part del cos de voluntaris al nostre poble.

A l'acte hi va assistir el director general de Protecció Civil de la Generalitat, i la gran majoria d'alcaldes i regidors dels pobles que s'integren a l'esmentada Coordinadora. També van assistir a l'acte en suport a la gran tasca portada a terme per aquests voluntaris, i en reconeixement explícit a la mateixa, els caps de les policies locals, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Bombers i tot tipus de col·lectius que d'alguna manera ajuden o es troben habitualment amb l'ajuda d'aquests voluntaris.

Va ser un acte molt entranyable, acollidor, alegre i reactivador de consciències. I dic això, com ja ho he fet en d'altres ocasions, perquè val molt la pena destacar, en els temps que correm, el fet que hi hagi persones disposades a ajudar als altres en les diverses situacions d'emergències o risc que es puguin produir, sense rebre res a canvi.

Des d'aquí, com a Regidor de governació, vull reiterar el meu més absolut suport a la tasca que porten a terme els voluntaris de Protecció Civil de Palau-solità i Plegamans, i que seguiré treballant per anar consolidant no només aquest grup, que ja ho està, sino per fomentar una major participació dels ciutadans del nostre poble en tasques de voluntariat com aquestes que tant poc es valoren, però que tant importants i transcendents resulten a l'hora de resoldre situacions de risc o emergència, ja siguin per a particulars o per a la població en general.

vull doncs, animar-los a seguir endavant, reiterar-los el meu més sincert i convençut suport, expressant la voluntat de l'actual equip de govern municipal d'anar fent que el nostre cos de voluntaris de Protecció Civil segueixi essent punt de referència, d'organització i de bones relacions amb les diferents institucions, com ho és en l'actualitat.