dimarts, 22 de desembre del 2009

VALORACIÓ DE LA SEGURETAT CIUTADANA AL NOSTRE POBLE


La Policia Local ultima el Pla Municipal de Protecció Civil

Les bases del document s’han presentat al Consell Municipal de Seguretat

Així ho va anunciar l’Inspector en Cap de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans, Xavier Virgili, en el Consell Municipal de Seguretat celebrat recentment a la Masia de Can Cortès. Segons el regidor de Governació, Jaume Oliveras, el Pla Municipal de Protecció Civil es troba “en la darrera fase de la seva redacció”.

El Pla Municipal de Protecció Civil és una eina que ha de permetre conèixer i valorar els riscos existents al municipi i que ha d’establir els protocols d’actuació quan aquests perills donen lloc a una situació d’emergència. Un cop s’hagi enllestit la redacció per part del personal tècnic de l’Ajuntament, “el document ha de ser aprovat en el Ple Municipal i ha de ser homologat per la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya”, amplia Oliveras, que preveu que tots els tràmits poden estar enllestits “abans que finalitzi el primer trimestre de 2010”.

A banda de la presentació del projecte del Pla Municipal de Protecció Civil, al Consell de Seguretat Municipal es van tractar molts altres temes, com les estadístiques de les faltes i delictes comesos a la vila en l’any 2009, la Setmana de la Mobilitat Segura que se celebrarà al municipi al 2010, l’operatiu Grèvol —específic per a la seguretat durant les festes nadalenques—, o l’estat del projecte de construcció de la nova comissaria. De la mateixa manera, també es va aprofitar per presentar la nova Unitat de Proximitat de la Policia Local.

El Consell de Seguretat Municipal està format per membres del cos de Protecció Civil i de la Policia Local, i va comptar també amb la participació de responsables dels Mossos d’Esquadra, de l’Agrupació de Defensa Forestal, del Centre d’Assistència Primària, així com del personal tècnic de l’Ajuntament, de diverses entitats i associacions del municipi i de regidors de l’equip de govern i de l’oposició.

Junta local de seguretat
De forma paral·lela al Consell Municipal de Seguretat, també ha tingut lloc en el mes de desembre la Junta de Seguretat Local, òrgan en el qual participen responsables de la Policia Local, dels Mossos d’Esquadra, de la Guàrdia Civil i del Cos Nacional de Policia, així com l’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla, i el regidor de Governació, Jaume Oliveras.

La Junta de Seguretat Local és una reunió de treball que serveix per analitzar les estadístiques de faltes i delictes comesos a la vila, per compartir informació entre els diversos cossos policials, i per organitzar campanyes conjuntes. A més a més, es va aprofitar per presentar la nova Unitat de Proximitat de la Policia Local als altres cossos de seguretat.