dijous, 15 d’abril del 2010

FEM CENTRE!


Comencen les obres per a la creació de la Zona de Vianants

Els operaris ja han començat a treballar als carrers del centre de Palau-solità i Plegamans que es transformaran per convertir-se en Zona de Vianants. Ja s’han instal•lat les tanques que impedeixen l’aparcament de vehicles als carrers afectats, on molt aviat també s’impedirà el trànsit rodat. Paral•lelament s’estan col•locant plafons amb informació pràctica, sobre els itineraris alternatius que l’Ajuntament recomana als vehicles i sobre els comerços i equipaments que es troben dins la zona afectada però que continuaran oberts.

En tot moment s’assegurarà que els vianants puguin transitar per la zona d’obres amb seguretat i que puguin accedir als habitatges, equipaments i establiments situats als carrers afectats. En concret, la Zona de Vianants s’implanta als carrers Estació i Anselm Clavé, a la plaça de la Vila i al tram del carrer Camí Reial comprès entre el passeig de la Carrerada i el carrer Barcelona. L’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans demana “la màxima comprensió a tota la ciutadania per les molèsties que sempre causen unes obres d’aquesta envergadura”. “Cal tenir paciència perquè la Zona de Vianants és una fita per a un municipi que té una mancança històrica en la cohesió de la seva trama urbana”, continua l’Alcaldessa, qui a més subratlla: “Potenciar el centre com a un lloc òptim per al passeig i segur per als vianants és, a més, la millor manera de donar força al comerç local”.

El regidor d’Indústria, Comerç i Turisme, David Zambrana, recorda que “tots els municipis que han instaurat una Zona de Vianants han vist com s’ha potenciat l’activitat comercial dels carrers transformats i de les zones adjacents”. Zambrana apunta que “el consistori ha consensuat l’actuació amb les associacions de comerciants, que han mostrat el seu acord amb el projecte”. Entre altres aspectes, s’ha pactat la creació de noves zones d’aparcament, així com les possibilitats d’accedir amb vehicles als carrers transformats, a determinades hores del dia i per a usos concrets un cop s’hagi instaurat la Zona de Vianants.

El regidor d’Urbanisme i Via Pública, Josep M. Serraviñals, detalla que s’han creat “noves places d’aparcament en carrers adjacents a la Zona de Vianants i en altres indrets amb activitat comercial, equipaments...”. En concret, s’ha ampliat el nombre de places d’aparcament de temps limitat (zona blava gratuïta) als voltants de la futura Zona de Vianants i també en altres carrers dels barris centrals. Ja s’han guanyat places d’aparcament en alguns carrers que han passat a ser de sentit únic, i se’n guanyaran més en altres vies que també deixaran de ser de doble sentit. A més, “les obres de creació de la Zona de Vianants s’aprofitaran per fer millores en les xarxes de subministrament i revisar el clavegueram”, completa Serraviñals.

Els treballs per a la creació de la Zona de Vianants tindran una durada aproximada d’entre 4 i 5 mesos. Els duu a terme l’empresa Grup Mas i estan pressupostats en 1.153.989,88€. La qualitat del projecte elaborat pels tècnics de l’Ajuntament ha fet possible que diverses administracions atorguin importants fons per tirar endavant el projecte. En concret, la Xarxa de la Diputació de Barcelona aporta 200.000€; la Unió Europea concedeix 310.541,58€ a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), i la Generalitat de Catalunya proporciona 280.000€ mitjançant el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). L’Ajuntament es fa càrrec amb fons propis dels 363.448,30€ restants.