dimecres, 7 d’abril del 2010

COMPLIM AMB ELS NOSTRES COMPROMISOS DE MODERNITZACIÓ, I COMENCEM PELS JOVES!


L’Espai Jove l’Escorxador ja disposa de connexió Wi-Fi a Internet

Els joves que acudeixen a l’Espai Jove l’Escorxador de Palau-solità i Plegamans ja fan servir la connexió Wi-Fi a Internet, lliure i sense cables, que el servei de Telecomunicacions de l’Ajuntament ha instal•lat recentment a l’equipament en col•laboració amb la regidoria de Joventut.

Les persones que vulguin connectar-se a Internet mitjançant la connexió Wi-Fi de l’Espai Jove han de dirigir-se a l’Escorxador (pg. de la Carrerada, s/n) i emplenar una fitxa on se’ls demanen algunes dades. Automàticament se’ls dóna d’alta com a usuaris de l’Aula Ciber i se’ls facilita una contrasenya per accedir a la connexió. Les persones que realitzen aquests senzills tràmits gaudeixen de forma automàtica d’una connexió a Internet sense cables, gratuïta, de qualitat i sense límit de temps. Ara bé, és possible també fer ús de la connexió Wi-Fi de l’Escorxador sense donar-se d’alta com a usuari de l’Aula Ciber, però en aquest cas es limita el temps de connexió a 2 hores.

La instal•lació de la connexió Wi-Fi a l’Espai Jove l’Escorxador s’emmarca dins d’un ambiciós projecte de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans que té l’objectiu de fer que el municipi sigui capdavanter en l’adaptació de les infraestructures a les noves tecnologies de la informació i la comunicació. De fet, es volen instal•lar connexions Wi-Fi similars a la de l’Espai Jove l’Escorxador a bona part dels equipaments públics municipals. A més, s’ha aprovat el projecte Vila Digital, que connectarà les diferents dependències municipals amb una ambiciosa xarxa de fibra òptica que completarà la xarxa de cables que ja s’està instal•lant en diferents indrets del municipi per crear una anella digital a la part central de la vila. El projecte Vila Digital, que compta amb un pressupost de 98.000€, ja ha rebut el vist-i-plau per ser finançat amb el Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL).