divendres, 30 d’abril del 2010

TREBALLEM LA INFORMACIÓ ALS JOVES, TAMBÉ EN MATÈRIA DE SEXUALITAT


L’exposició ‘Treu-li suc a la sexualitat’, s’instal•la a l’Escorxador

La mostra romandrà a l’Espai Jove del 3 al 14 de maig

Treu-li suc a la sexualitat és una mostra orientada a la població jove, sobretot a la franja d’edat adolescent (de 12 a 16 anys) que té l’objectiu d’inculcar hàbits saludables al voltant de la sexualitat. Així, la mostra incideix en tres aspectes de forma especial.

En primer lloc vol treballar el concepte d’afectivitat lligat a la sexualitat, així com reflexionar sobre el plaer físic i psicològic com a una part important del benestar i l’autoestima personal. Alhora, es vol combatre els prejudicis i estereotips per tal que els joves visquin la sexualitat amb naturalitat, tant la pròpia com la dels altres, contemplant les diverses opcions sexuals i qüestionant els rols que tradicionalment s’atorguen per qüestió de gènere. Per últim, però tan important com els altres objectius, Treu-li suc a la sexualitat aborda el tema de la prevenció pel que fa a les malalties de transmissió sexual, embarassos no desitjats i altres problemàtiques, d’una forma constructiva: plantejant els mètodes preventius i les diverses solucions.

La mostra estarà oberta a tothom, per visitar-la de forma lliure, entre el 3 i el 14 de maig, de 16 a 20h, a l’Espai Jove l’Escorxador. Paral•lelament, s’han concertat visites guiades per a grups d’alumnes d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) a càrrec d’un tècnic de la Diputació de Barcelona. A més, el tècnic de Salut Jove de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament farà de guia per als demés grups que sol•licitin conèixer l’exposició de forma guiada. El regidor de Joventut de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, anima tothom, especialment els joves, a visitar l’exposició “ja que planteja de manera molt oberta i directa els diversos aspectes de la sexualitat i així propiciar que aquesta sigui saludable i no problemàtica”.

L’exposició està organitzada per l’Àrea de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona i per les regidories de Joventut i de Salut Pública de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.