divendres, 2 de juliol del 2010

UN ALTRE EXEMPLE DE MODERNITZACIÓ DE LA NOSTRA POLICIA, ARA PER ADHERIR-NOS A LA XARXA INTEGRADA CATALANA DE SEGURETAT I EMERGÈNCIES


L’Ajuntament s’adhereix a la Xarxa Rescat de Radiocomunicacions

Mercè Pla i Joan Delort signen el conveni que integra el municipi en el sistema català de comunicació d’emergències i seguretat

L’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla, i el Secretari de Seguretat del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya, Joan Delort, han signat aquest matí el conveni de col•laboració entre l’Ajuntament i el Departament per a l’adhesió del consistori a la Xarxa Rescat de Radiocomunicacions d’Emergències i Seguretat de Catalunya.

Mercè Pla ha agraït al Departament d’Interior “la col•laboració per tal d’integrar el municipi en una xarxa de comunicació compartida pels diversos cossos de seguretat”. L’Alcaldessa ha recordat, a més, que “l’equip de govern ha considerat prioritària la modernització del municipi en les noves tecnologies de la informació i la comunicació”. Així ho demostra, segons Pla, “el projecte de l’Anella Digital, que instal•larà una xarxa de fibra òptica per tal que la vila compti amb una infraestructura òptima per a la transmissió de tota mena de dades”.

Per la seva banda, Joan Delort, ha subratllat que “la seguretat és un objectiu que depèn de la corresponsabilitat de diversos actors, que cada cop treballen més coordinats i de manera més eficaç gràcies als avenços tecnològics en l’àmbit de la comunicació”. En aquest sentit, el Secretari de Seguretat ha recordat “la importància d’integrar el màxim nombre d’actors de la seguretat en una xarxa de comunicació en constant creixement i unificant els recursos i les inversions perquè permet un menor cost globa i una major rendibilitat”.

La xarxa
Es tracta d’una plataforma integral d’emergències que estableix un canal de comunicació permanent, en temps real, segur i amb una cobertura total al territori català. S’hi troben adherits bona part dels cossos de Policia Local dels municipis catalans, els Mossos d’Esquadra, el cos de Protecció Civil, el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), el 112 i el cos de Bombers.

La Xarxa Rescat té l’objectiu de respondre a les necessitats de comunicació dels diversos cossos de seguretat i emergències. Es caracteritza per l’ús eficient de la banda de freqüències d’emergències i seguretat, per la possibilitat de comunicacions xifrades, per la bona cobertura urbana i rural i per la possibilitat d’establir comunicacions en grups independents amb possibilitats de coordinació. Facilita, per tant, la tasca de cada cos o col•lectiu, tant per separat com en l’actuació conjunta, i la coordinació entre els col•lectius en actuacions d’emergència o seguretat.

Assistents
L’acte de signatura del conveni per part de l’Alcaldessa i del Secretari de Seguretat ha tingut lloc a les 12 del migdia a l’Auditori de la Masia de Can Cortès de Palau-solità i Plegamans. Ha comptat amb la presència del regidor de Governació del consistori palauenc, Jaume Oliveras, el Sotsdirector General de Coordinació de la Policia de Catalunya, Carles Sánchez, l’Inspector en Cap de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans, Xavier Virgili, i altres comandaments policials del cos municipal i dels Mossos d’Esquadra.