dimarts, 26 d’octubre del 2010

APROPANT LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA TAMBÉ ALS JOVES DEL NOSTRE POBLE


Els joves de Palau celebren les VI Jornades de Participació Jove


Una vintena de joves de Palau-solità i Plegamans van participar el passat cap de setmana a les VI Jornades de Participació Jove que enguany es van dur a terme a l’Alberg Molí de Sant Oleguer a Sabadell.

Les jornades tenen per objectiu treballar aspectes com la participació i la cogestió entre els joves. Així, dissabte al matí es van realitzar tallers per treballar què és la participació i graus de participació; així com conèixer de quina manera es pot fomentar la participació al municipi.

L’Espai Jove l’Escorxador està cogestionat per la regidoria de joventut de l’Ajuntament i diverses entitats juvenils del municipi. Una experiència que va ser explicada als nois i noies pels mateixos responsables de les entitats. “Es va explicar als joves quines tasques desenvolupa cada entitat i com funciona la Descoordinadora. Un model de cogestió que ha servit d’exemple per a molts municipis” apunta el regidor de joventut, Jaume Oliveras.

La sessió de cap de setmana també va tenir un espai per a la diversió. Els 16 joves que van participar-hi van realitzar un taller de risoteràpia i representacions teatrals.

Les jornades van finalitzar amb una sessió de valoració on els joves van poder exposar quines van ser les sensacions de les jornades i van poder proposar idees i propostes per tal de millorar la participació juvenil.