dijous, 14 d’octubre del 2010

SEGUIM ESSENT UN MODEL EN MATÈRIA DE JOVENTUT PER ALS ALTRES MUNICIPIS


La cogestió de l’Escorxador, exemplar per als equipaments de joventut

“La cogestió de l’Espai Jove l’Escorxador és un sistema poc habitual que és molt interessant i que pot servir d’exemple i d’inspiració per a altres municipis”. Així ho manifestava Bartolomé Agudo, Cap de l’Oficina del Pla Jove de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, en acudir aquest matí a Palau-solità i Plegamans per participar en un seminari que ha aplegat una trentena de tècnics de joventut de diversos municipis de la província de Barcelona.

La cogestió
“El més interessant és que els tècnics palauencs destaquen que la cogestió és un model que s’ajusta a les necessitats del municipi”, subratllava Agudo. I és que, segons Agudo, “a Palau-solità i Plegamans hi ha una entitat com la Descoordinadora que fa una feina important i que està molt interessada en participar en la gestió de l’equipament”.

El sistema de cogestió de l’Espai Jove l’Escorxador “fa que les entitats juvenils, agrupades en la Descoordinadora, participin directament, junt amb la regidoria de Joventut i els tècnics municipals, en la gestió de l’Escorxador, tant pel que fa a les activitats que s’hi desenvolupen com en l’ús de l’equipament”, resumeix Jaume Oliveras, regidor de Joventut de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. Això permet “que l’Escorxador respongui a les necessitats que manifesten els joves i que aquests participin i es responsabilitzin del funcionament de bona part de les activitats”, completa el regidor. El sistema de cogestió inclou un conveni que manté l’Ajuntament amb la Descoordinadora. El document estableix una aportació econòmica anual per a l’organització d’actes, sempre que es compleixin els requisits que recull el mateix conveni.

Intercanvi d’experiències
El seminari Els Equipament Municipals de Joventut s’ha celebrat precisament a l’Espai Jove l’Escorxador per apropar l’exemple als tècnics de municipis de la provínicia que hi han acudit de mans dels tècnics de joventut palauencs. Aquest és el segon seminari d’un total de quatre sessions que ha organitzat la Diputació de Barcelona per a tècnics de joventut municipals en diverses poblacions de la província. Aquestes sessions són part de l’estudi i l’anàlisi que la Diputació està fent sobre els equipaments juvenils amb l’objectiu d’elaborar un document de referència per a la creació i gestió d’equipaments juvenils municipals. Alhora, les conclusions i experiències que sorgeixin d’aquests seminaris serviran per a l’elaboració del Pla Jove que està duent a terme la Diputació de Barcelona.